05 Ιουνίου 2015

Οι οπερέτες του τριημέρου: Συνέδρια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ-Γελάει ο κόσμος με τον διορισμένο σύνεδρο άνδρα της Φώφης…

Την ίδια ακριβώς στιγμή που η χώρα-έρμαιο στις θλιβερές επιλογές των συγκυβερνώντων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δύο απόβλητα του πολιτικού συστήματος, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, «τρώνε τα μουστάκια τους», σε εσωτερικό επίπεδο το καθένα.

Ανοίγουν σήμερα Παρασκευή τις πύλες των συνεδρίων τους, με ορίζοντα την εκλογή νέας ηγεσίας.

Στο ΠΑΣΟΚ ανοικτά έχουν δηλώσει υποψηφιότητα η Φώφη Γεννηματά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχεδόν ανοικτά ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Έτσι κι αλλιώς πάντως, η εκλογή έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου, με καθολική ψηφοφορία μεταξύ μελών κι φίλων του ΠΑΣΟΚ.

Στη ΔΗΜΑΡ, η Η προθεσμία για κατάθεση υποψηφιοτήτων για Πρόεδρο, ΚΕ, Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου είναι μέχρι το Σάββατο στις 6 το απόγευμα.
Υπενθυμίζεται ότι για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ έχουν θέσει υποψηφιότητες ο παραιτηθείς γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η τέως βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ξεκινά στις 4 στον Πανελλήνιο και της ΔΗΜΑΡ στις 7 το απόγευμα στο Cine Κεραμεικός.

Πρόκληση! Διορισμένος σύνεδρος στο ΠΑΣΟΚ ο άνδρας της Φώφης…

Για… γέλια είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται στο 10ο συνέδριο του παρακμιακού ΠΑΣΟΚ, αφού περισσότερο από το ¼ του Σώματος, είναι διορισμένοι σύνεδροι. Ανάμεσά τους δε, συγκαταλέγεται και ο «Φίλιππος της Αγγλίας», Ανδρέας Τσούνης. Είναι ο σύζυγος της υποψηφίας προέδρου Φώφης Γεννηματά!
Συνολικά, τα 710 έφτασαν τα αριστίνδην μέλη στο συνέδριο, όσοι δηλαδή δεν πέρασαν από τις εσωκομματικές εκλογές αλλά χρίστηκαν σύνεδροι με απόφαση της ηγεσίας.
Αρχικά η συμφωνία ήταν οι αριστίνδην να μην ξεπεράσουν τους 350 ώστε να μην νοθευτούν οι συσχετισμοί που θα αναδείκνυε η οργανωμένη βάση του κόμματος. Στην πορεία ωστόσο και με τη φόρα που πήραν στη Χαριλάου Τρικούπη οι αριστίνδην διπλασιάστηκαν!
Από εσωκομματικές διαδικασίες εκλέχτηκαν 2.000 σύνεδροι.

http://lykavitos.gr/archives/198934