08 Ιουνίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΜΕ ΡΟΖ ΦΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ; Βγάζει τις στολές από τους αστυνομικούς η Ζωή

Η απόφαση της Προέδρου συνδέεται με την απειλή Μαζιώτη για "επίθεση στα δημόσια κτίρια"!- Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις λόγω της απαγόρευσης των ανδρών των ΜΑΤ να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Κοινοβουλίου - Μαίνεται ο "πόλεμος" με τον αρμόδιο υπουργό  Γιάννη Πανούση - Απαγόρευσε και στην εξωτερική φρουρά της Βουλής να εμφανίζεται με  στολή και πηλίκιο

Εκτός Βουλής θέτει την στολή των αστυνομικών η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνοντας εντολή στους αστυνομικούς που φυλάσσουν τις εισόδους του κοινοβουλίου να εμφανίζονται με πολιτικά και όχι με στολή και πηλίκιο.

Έγγραφο που διενεμήθη στα όργανα της τάξεως που βρίσκονται στο κοινοβούλιο τους καλεί να παρουσιάζονται στο εξής με «απαραίτητη ευπρεπή πολιτική περιβολή».

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο μετά την επιστολή Μαζιώτη στην οποία αναφέρει: «Ένοπλη έφοδος για την κατάληψη των οχυρών της εξουσίας, Βουλή, υπουργεία, τράπεζες, Τράπεζα της Ελλάδος. Αφοπλισμός της Αστυνομίας και του Στρατού. Η μόνη λύση είναι η κοινωνική επανάσταση».

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά τον φάκελο που περιείχε σφαίρες και παρέλαβε στο κοινοβουλευτικό του γραφείο ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος -χωρίς να εντοπιστεί από την φρουρά- τα μέτρα ασφάλειας έχουν αυξηθεί.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις αστυνομικών συνδικαλιστών και με αφορμή καταγγελίες ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου απαγόρευσε την είσοδο στη Βουλή σε άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου!

Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών υποστήριξε χθες ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.

Κατά το ρεπορτάζ, ο ένας εξ αυτών ήταν ένστολος και ο άλλος με πολιτικά, με αποτέλεσμα ο φρουρός στην είσοδο της Βουλής, που αναγκάζεται πλέον βάσει των νέων δεδομένων να κάνει «face control» στους συναδέλφους του, να απαγορεύσει στον ένστολο άνδρα την είσοδο στο κτήριο του Κοινοβουλίου, την ώρα που ο αστυνομικός της Ασφάλειας με την πολιτική περιβολή, δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει στο κτήριο και να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Το νέο περιστατικό, που έρχεται μετά από το γνωστό θέμα με τον επικεφαλής των μέτρων τάξης και το «μπλόκο» σε διαδηλωτές, οδήγησε -όπως φαίνεται- στην απόφαση να μην φορούν πλέον στολή  οι αστυνομικοί που φυλάσσουν τη Βουλή.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, πάντως,  κύκλοι της προέδρου της Βουλής επικαλέστηκαν το πρωτόκολλο ασφαλείας προκειμένου να απαντήσουν στο θέμα με τις αντιδράσεις αστυνομικών συνδικαλιστών.

«Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας που τηρείται σε όλα τα δημόσια κτήρια», ανέφεραν συνεργάτες της προέδρου, θέλοντας να εξηγήσουν για ποιο λόγο, ακόμα και άνδρες των ΜΑΤ, υφίσταντο εξονυχιστικούς ελέγχους κατά την είσοδό τους στη Βουλή.