05 Ιουνίου 2015

ΠΑΝΙΚΟΣ! ΞΕΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ! Τις γνωστές παπαριές για BRICS και αέριο συζήτησαν Τσίπρας και Πούτιν

-Φωτοβολίδα χωρίς ουσία το τηλεφώνημα
- Περισσότερο από μια ώρα λένε ότι διήρκεσε η έκτακτη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν... αλλά δεν τους πιστεύει κανείς
- Μετά από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα το τηλεφώνημα στον Ρώσο πρόεδρο
- Έγινε σε καλό κλίμα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
- Όλα όσα συζήτησαν οι δυο ηγέτες... εκτός του ότι ο Πούτιν τον παρέπεμψε στη Μέρκελ αφού αυτό δεν το λένε... 

Την ώρα που οι σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαίων περνούν ακόμη μια "κρίση" και το ελληνικό θέμα να παραμένει ανοιχτό, ο πρωθυπουργός σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου του για να επικοινωνήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε "βουτιά" στο Χρηματιστήριο αλλά και συζητήσεις στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, με το θέμα της στροφής προς τη Μόσχα να επανέρχεται, την επομένη της απόφασης της Αθήνας να μην πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ και να ομαδοποιήσει τις οφειλές της προς το Ταμείο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ έγινε μετά από πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό, ολοκληρώθηκε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι.

Κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν οι δυο άνδρες ήταν αφενός το ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS όσο και το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου, GreekStream.

Συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αλλά και η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ.

Ο αγωγός GreekStream έχει εξελιχθεί, τις τελευταίες ώρες, σε θέμα έντασης των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Amos Hochstein να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε συνεργασία με τους Ρώσους και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Παναγιώτη Λαφαζάνη, να του απαντά σε υψηλότατους τόνους!

Ο Έλληνας υπουργός μίλησε για προκλητικές και σχεδόν απειλητικές δηλώσεις και διεμήνυσε πως "η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος".