18 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει όμως κράξιμο - Νέα πρόταση πέντε σελίδων παρουσίασε ο Βαρουφάκης;

Βάλντις Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα να δεσμευτεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις - Το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμήΧωρίς συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
Σε 10 λεπτά αναμένεται να υπάρξει συνέντευξη Τύπου. Πάντως, διαψεύδονται από κύκλους της ΕΚΤ, τα σενάρια περί πεντασέλιδης πρότασης αντιμέτρων του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς και το δημοσίευμα της Die Zeit.



Νέα πρόταση πέντε σελίδων παρουσίασε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε για τουλάχιστον μισή ώρα «κάποιες ιδέες» στους δανειστές, μεταξύ αυτών των ιδέων και το κούρεμα του χρέους

Νέα πρόταση παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στους πιστωτές της Ελλάδας, όπως μεταδίδει ο Guardian, στο Eurogroup που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Λουξεμβούργο. Ανταποκριτής του ZDF μετέδωσε πως ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε για τουλάχιστον μισή ώρα «κάποιες ιδέες» στους δανειστές, μεταξύ αυτών των ιδέων και το κούρεμα του χρέους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως οι κύκλοι της ΕΚΤ διαψεύδουν το σενάριο που θέλει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να παρουσιάζει νέα 5σέλιδη πρόταση στους δανειστές. Επιπλέον, από τους ίδιους κύκλους διαψεύδεται και το δημοσίευμα της Die Ζeit, που κάνει λόγο για παράταση στο πρόγραμμα μέχρι τον Δεκέμβριο, χωρίς το ΔΝΤ.