25 Ιουνίου 2015

Πανικόβλητος Τσίπρας κατέθεσε τελευταία στιγμή πρόταση-Διεκόπη το Eurogroup αφού οι υπ αρνούνται να αξιολογήσουν δύο προτάσεις

Μιλάμε για τον απόλυτο τρόμο Τσίπρα!! Ποιος να το φανταζόταν ότι θα ήταν σχεδόν όλη τη βδομάδα στις Βρυξέλλες να τον βαράνε αλύπητα και θα παρακαλούσε μέχρι την τελευταία στιγμή αντί να τα τινάξει όλα στον αέρα όπως έλεγε προεκλογικά!

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Eurogroup είχε μικρή διακοπή γιατί η Ελλάδα κατέθεσε την τελευταία στιγμή δική της αντιπρόταση.


Οι πληροφορίες αναφέρουν:
  • Ενώ το τελεσίγραφο των δανειστών έληγε στις 12:00 για να υπάρξει πρόταση από την ελληνική πλευρά, δεν υπήρξε ανταπόκριση.
  • Οι δανειστές κατέθεσαν τη δική τους 9σέλιδη πρόταση στο Eurogroup.
  • Τελευταία στιγμή ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε την ελληνική αντιπρόταση.
  • Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αρνήθηκαν να αξιολογήσουν δύο προτάσεις και ζήτησαν από τις δύο πλευρές να απευθυνθούν στους θεσμούς.
Ενώ η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε με 45 λεπτά καθυστέρηση, φαίνεται ότι οι δύο πλευρές δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν σε ένα κοινό σημείο αφετηρίας. Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι στην συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών Ντράγκι, Λαγκάρντ, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και Βίζερ που προηγήθηκε δεν επιτεύχθηκε συμβιβασμός, οι δύο πλευρές κατέθεσαν τα δικά τους σχέδια συμφωνίας στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τελευταίες πληροφορίες όμως λένε ότι σημειώθηκε ξαφνική εμπλοκή λίγα λεπτά πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών αρνήθηκαν να συζητήσουν την ελληνική πρόταση υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί βάση συζήτησης.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το Eurogroup διεκόπη και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ώστε να διαμορφωθεί ένα κείμενο το οποίο να υποβληθεί προς έγκριση στη συνεδρίαση.