06 Ιουνίου 2015

Άνγκελα Μέρκελ: «Το Facebook δεν φέρνει την ευτυχία»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέθεσε στο κοινό τις απόψεις της περί προστασίας του απορρήτου στο ίντερνετ

Η Άνγκελα Μέρκελ μοιράστηκε την άποψή της για το Facebook και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε σε μία εκκλησία στην Στουτγκάρδη την Παρασκευή, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου προτεσταντών.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέθεσε στο κοινό τις απόψεις της περί προστασίας του απορρήτου στο ίντερνετ  και στη συνέχεια δέχτηκε από ένα μικρό αγόρι την εξής ερώτηση: «Κα Μέρκελ, σας αρέσει το Facebook;»

«Είναι καλό που το έχουμε, όσο καλό είναι να έχεις ένα αμάξι ή ένα καλό πλυντήριο», είπε η Μέρκελ αποσπώντας χειροκροτήματα από το κοινό.

Παρά το γεγονός ότι πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πατήσει «Like» στη σελίδα της Γερμανίδας πολιτικού στο Facebook, η ίδια θεωρεί ελάχιστους από αυτούς φίλους της.

«Η παρουσία μου και μόνο στο Facebook δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχω σπουδαίους φίλους. Το Facebook  δεν φέρνει την ευτυχία στη ζωή», σχολίασε η Μέρκελ σύμφωνα με την Der Spiegel. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, παρά τη χρησιμότητα των μέσων δικτύωσης, είναι καλύτερο να συναντάς από κοντά τους φίλους τους για να μαθαίνεις νέα τους.