30 Ιουνίου 2015

NEA ΦΑΠΑ! Δε συγκινήθηκαν οι άκαρδοι από τα παρακάλια Τσίπρα για παράταση-Σόιμπλε:Ακόμα και ΝΑΙ να πει η Ελλάδα,οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση!

Κεραυνοί Σόιμπλε:Ακόμα και ΝΑΙ να πει η Ελλάδα,οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση!

Νέο χτύπημα για την κυβέρνηση έρχεται από τις Βρυξέλλες, οι οποίες γυρνούν την πλάτη εκ νέου στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παράταση του προγράμματος

Σύμφωνα με τους Financial Times,  ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είπε "ΟΧΙ" στην παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν υπάρχει βάση να δοθεί η παράταση.

«Μετά από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος ως μέλος της ευρωζώνης η Ελλάδα πάντα μπορεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους εταίρους με βάση τους κοινούς κανόνες» τονίζει ο Τουσκ σε απαντητική επιστολή, επισημαίνοντας πως η πόρτα παραμένει ανοιχτή .

«Αυτό είναι μια αρνητική εξέλιξη»παραδέχτηκε στο Mega, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, σχολιάζοντας την απόρριψη.

Κεραυνοί Σόιμπλε:Ακόμα και ΝΑΙ να πει η Ελλάδα,οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση!

​«Κεραυνούς» για την ελληνική κυβέρνηση πέταξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Γερμανικό δίκτυο RTL!

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την ελληνική κυβέρνηση, για την οποία είπε ότι έχει απίστευτη συμπεριφορά και δεν θα την αφήσουν να καταστρέψει την Ευρώπη!

«Η Ευρώπη δεν θα αποτύχει αν φύγει η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταθεροποιήσουμε το ευρώ, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους την ενότητα της Ευρώπης».

Μιλώντας για το πρόγραμμα του ΔΝΤ που λήγει αύριο, είπε:

«Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει αύριο το ΔΝΤ, δεν υπάρχουν άλλες πληρωμές από το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου πέταξε άλλον έναν κεραυνό, λέγοντας:

«Δεν υπάρχει κάτι να ψηφίσουν την Κυριακή, δεν υπάρχει προσφορά, η προσφορά έχει αποσυρθεί. Είναι θέμα των Ελλήνων αν θα υπάρξει Grexit. Αν μετά από την Κυριακή πουν ότι θέλουν να συνομιλήσουν, είμαστε έτοιμοι. Αλλά οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν από την αρχή. Το προηγούμενο πρόγραμμα τελειώνει αύριο το βράδυ».

Για να καταλήξει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση:

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, δεν υπάρχει βάση εμπιστοσύνης, αυτή η κυβέρνηση κατέστρεψε κάθε εμπιστοσύνη. Nα σκεφτούν στην Ελλάδα πως θα επανέλθει αυτή η εμπιστοσύνη. Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απίστευτη συμπεριφορά. Δεν μπορούν να καταστρέψουν την Ευρώπη. Είμαστε σταθεροί, είμαστε ενωμένοι, οι αντιδράσεις των αγορών έδειξαν σήμερα ότι το ευρώ είναι σταθερό, η Ελλάδα σε δύσκολο δρόμο, αλλά γι΄αυτό φταίει αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση».