15 Ιουνίου 2015

T'AKOYΣAME KI AYTO! Βαρουφάκης: Προσποιούνται οι δανειστές - Δεν θα πάρουν έτσι χρήματα

Για διγλωσσία κατηγόρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης τους δανειστές, για τους οποίους επίσης είπε ότι προσποιούνται ότι με τα μέτρα που προτείνουν θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία και θα πάρουν τα χρήματά τους.

Ο υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε τις βολές τους κατά των δανειστών κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κρήτη.

«Απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ρεύμα με 23%, ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίχνουμε για πολλά χρόνια στη μαύρη τρύπα του χρέους. Ενα χρέος που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν είναι βιώσιμο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θέλουν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο ''χτυπημένους'', τους πιο αδύναμους Ελληνες. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί αρκετά τα τελευταία πέντε χρόνια. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μέτρα, η οικονομία θα βγει από την κρίση. Λες και το ΕΚΑΣ ήταν το πρόβλημα».

Ο υπουργός Οικονομικών συνέχισε λέγοντας ότι ακόμη και στο εσωτερικό του ΔΝΤ γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν στην Ελλάδα θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα από τα οποία περιμένουν οι δανειστές να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. «Γιατί το κάνουν αυτό; Δεν τους συμφέρει. Προσποιούνται. Κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι αν δεχθούμε τους όρους τους θα αναπτυχθεί η οικονομία και θα πάρουν τα χρήματά τους», συνέχισε.

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τους δανειστές για «διγλωσσία», επισημαίνοντας ότι άλλα λένε δημοσίως και άλλα στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις.