23 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ vs ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου τρέμει ανταρσία της Κουμουνδούρου

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου  για το ενδεχόμενο να προστεθούν από την Τρόικα και νέα μέτρα στην συμφωνία όπως π.χ. περαιτέρω αυξήσεις στο ΦΠΑ.

Ακόμα μεγαλύτερος προβληματισμός υπάρχει για το ενδεχόμενο να θέσει το ΔΝΤ νέα προαπαιτούμενα στο τραπέζι όπως π.χ. τα εργασιακά ή ακόμα και γρηγορότερη κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Εν τω μεταξύ, διαστάσεις προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα αναβάλλεται για αύριο ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις προς τον γραμματέα του κόμματος από στελέχη, συνιστώσες ακόμα και από οργανώσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει και τις αντιδράσεις βουλευτών με κυριότερες αυτές του Αλ. Μητρόπουλου και του Γ. Μιχελογιαννάκη, ενώ με αγωνία αναμένει τις αποφάσεις της αριστερής πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη και της Ζ. Κωνσταντοπούλου και της ομάδας που επηρεάζει η πρόεδρος της Βουλής.

Το απόγευμα αναμένονται επαφές του Αλ. Τσίπρα με υπουργούς, πιθανόν και νέα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού προς την ηγεσία των θεσμών ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup αλλά και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.