14 Ιουλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Ευχαριστημένοι οι Έλληναράδες από τον Τσίπρα που πάει το ΦΠΑ εστίασης στο 23%... όχι σαν το "ΝΑΙΝΑΙκο" Σαμαρά που το είχε ρίξει στο 13%

Σεισμό στην αγορά προκαλούν τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία τουΑλέξη Τσίπρα με τους δανειστές. Το νέο μνημόνιο φέρνει αύξηση του ΦΠΑ στην εστίασηαπό το 13% στο 23% και όπως λένε στο Newsit επιχειρηματίες του κλάδου αυτή τη φορά θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές. 
Δε χωρά αμφιβολία πως τα μέτρα του τρίτου μνημονίου θα προκαλέσουν σειρά ανατιμήσεων σε μια σειρά προϊόντων τα οποία φυσικά θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Ακόμη και το ταβερνάκι...θα γίνει είδος πολυτελείας. 

Μεγάλες οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών στην εστίαση
Οπως δήλωσε στο Newsit ο θρυλικός Σάββας, ιδιοκτήτης του διάσημου κεμπατζίδικου στο Μοναστηράκι "αυτή τη φορά θα επιβαρυνθεί ο καταναλωτής. Ηδη από το 2011 δεν έχουμε αυξήσει τις τιμές και φέτος επειδή η κρίση ήταν ακόμη μεταλύτερη κάναμε και έκπτωση στις τιμές 10%.



Οι καταστηματάρχες δεν αντέχουν να απορροφήσουν τις αυξήσεις. Εδώ δεν αντέχουμε το 13%, θα αντέξουμε με το 23%;
Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κάθε μέρα που περνάει είναι και χειρότερα.
Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου θα έχει μεγάλη πτώση η δουλειά. Για να μην πω καταστροφή, θα έχει μεγάλη μείωση" είπε τέλος ο κύριος Σάββας.


Μεγάλη η ανησυχία και του Κώστα που διατηρεί μεζεδοπωλείο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας.




Οπως χαρακτηριστικά λέει στο Newsit "εμείς που πάμε για μικρό κέρδος, με την αύξηση του ΦΠΑ θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Θα πρέπει να αυξήσουμε τις τιμές καθώς δεν αντέχουμε να απορροφήσουμε την αύξηση. Κάποια μαγαζιά που βγάζουν κέρδος 5 ή 6 ευρώ στο πιάτο ίσως μπορούν. Εμείς που πάμε για κέρδος 0,50 ευρώ ή 0,70 ευρώ στο πιάτο δε θα μπορέσουμε. Η κίνηση θα πέσει και αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα για όλη την αγορά" είπε τέλος ο ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου.
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
http://www.newsit.gr/ellada/Symfonia-Ta-pano-kato-stin-estiasi-apo-tin-ayksisi-toy-FPA-sto-23-VIDEO/417421