13 Ιουλίου 2015

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ! Κατρούγκαλος: Να διατηρήσουμε την πολιτική και δημοσιονομική μας κυριαρχία

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Επιβεβαιώσαμε ότι απέτυχαν τα σχέδια αυτών που ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση και είμαστε μπροστά σε νέες μάχες (άρα κερδάμε). Αυτά τα μέτρα είναι υφεσιακής κατεύθυνσης (αλλά δε γαμι@ται, τα ψηφίζουμε για να κρατήσουμε τις καρέκλες). Για να αντισταθμιστεί η τάση, πρέπει να έχουμε αντίστοιχα αναπτυξιακά. Αυτό μένει να το δούμε, πως δηλαδή θα ανταποκριθεί η Ευρώπη σε αυτό (μέχρι τότε θα καθόμαστε στις καρέκλες)» είπε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όσον αφορά στο αίτημα των εταίρων για ανάκληση των νομοσχεδίων του Φεβρουαρίου ανέφερε: «Είναι πρόωρο να σχολιάζουμε κάτι τέτοιο. Θα το δούμε στην συνέχεια (δηλ. μέχρι την Τετάρτη). Πρέπει να διατηρήσουμε την πολιτική μας και δημοσιονομική μας κυριαρχία (κι εγω να κρατήσω τη μίζα του 12%), παρά τα δρακόντια μέτρα και να δώσουμε προοπτική»

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού λέγοντας ότι παρά τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν, κανείς δεν έχει άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση... (στο τέλος θα ψηφίζουν όλοι ΟΧΙ τα μέτρα θα περνάνε με τις ψήφους των άλλων και όλα καλά).