14 Ιουλίου 2015

Ποινική δίωξη του Βαρουφάκη ζητά ο Γκλέτσος

Άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ζητά ο πρόεδρος του κόμματος «Τελεία», Απόστολος Γκλέτσος, ενώ ζητά να τιμωρηθεί «παραδειγματικά, γιατί με την εξαιρετικά δυσμενή του συμπεριφορά, κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια, εξέθεσε το ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρας και με τις ενέργειές του διατάραξε τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλώντας τεράστια βλάβη στην οικονομική ζωή της Ελλάδας».

Ο δήμαρχος Στυλίδας, στη μηνυτήρια αναφορά του, όπως παρουσιάζεται σε δημοσιεύματα, εκθέτει τις αντιφάσεις στις οποίες ο τέως υπουργός υπέπεσε κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας και εξαιτίας των οποίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τελείας, εκτέθηκε διεθνώς η χώρα μας.

Στη μήνυση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά ακόμα και στις στιλιστικές επιλογές του κ. Βαρουφάκη, αλλά και στην ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του, καθώς, με βάση τα όσα αναφέρει ο κ. Γκλέτσος, «φρόντιζε να τραβά συνεχώς πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είτε εμφανιζόμενος με ιδιαίτερα πουκάμισα και ενδυμασία που δεν συνάδουν σε υπουργό Οικονομικών είτε οδηγώντας μηχανές είτε καθήμενος στα πατώματα».