13 Ιουλίου 2015

Η Ν.Δ. δεν καταθέτει πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Είναι θέμα του Αλέξη Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δυόμιση ώρες η συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπου συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαρακης σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τα στελέχη του για το κλίμα που εισέπραξε κατά τη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΕΛΚ, το οποίο ήταν ιδιαίτερα βαρύ για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt  η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς θεωρούν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα και εκείνος πρέπει να το λύσει.

Πετούν δηλαδή το μπαλάκι στον ίδιο τον πρωθυπουργό και δηλώνουν πως εάν υπάρξει τέτοια κυβερνητική πρωτοβουλία, θα τη στηρίξουν.

Σύμφωνα με το κείμενο συμπεσμάτων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται ότι "επιλέχτηκε μια επώδυνη συμφωνία πολύ χειρότερη από ότι έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για να αποφευχθεί η απόλυτη καταστροφή".

Ακόμη, από τη Συγγρού σημειώνουν ότι "το τι συνέβη το τελευταίο εξάμηνο και τι ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι, τώρα προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και να αρχίζει να αποκαθίσταται η αξιοπιστία της χώρα και η πολιτική σταθερότητα".

Κλείνοντας στο κείμενο συμπερασμάτων υπογραμμίζεται ακόμη ότι "γιατί όλα αυτά υπονομεύτηκαν το προηγούμενο εξάμηνο. Είναι η ώρα να αρχίσουκε να επουλώνουμε τις πληγές και να διορθωνουμε τις ζημιές. Η ΝΔ ως βασικός πυλώνας του ευρωπαικού προσανατολισμού της χώρας, ως δύναμη αλήθειας, σταθερότητας και προοπτικής συνέβαλε ουσιαστικά με τη στάση της στην προσπάθεια παραμονης της χωρας στην Ευρωπη και στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης γιατί είναι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα και τον ελληνικό λαό".

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού πριν έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή, θα συνεδρίασει η ΚΟ του κόμματος. Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι "θα προχωρήσουμε καιμόλα θα γίνουν βήμα βήμα"