15 Ιουλίου 2015

ΗΡΩΕΣ! Βρήκαν ισοδύναμα για να μην απολύσουν όσα κομματόσκυλα ξαναπροσέλαβαν... Δείτε ποιοι θα τους πληρώσουν

Όποιος πρόσεξε χθες τη συνέντευξη Τσίπρα θα τον άκουσε να λέει "δεν ζητάνε να απολύσουμε όσους προσλάβαμε αλλά ζητάνε να βρούμε ισοδύναμα"... ε απ' ότι φαίνεται τα ισοδύναμα τα βρήκαν προκειμένου να συνεχίσει να πληρώνεται ο κομματικός στρατός που διόρισαν
Πρόκειται για 2 πηγές εσόδων που προέκυψαν από το πουθενά και σε αντίθεση με ότι ζητούσαν οι δανειστές!
  • Η μία είναι η αύξηση του φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 3% από το 26% στο 29% καθώς και ο διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου που έφτασε το 100%
  • Η άλλη πηγή ισοδύναμων για τους επαναδιορισμούς, καθαριστριών ή κομμωτριών σε τεχνικά Λύκεια είναι η αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή, ΑΜΕΣΑ και όχι από 1.10 όπως είχαν δεχθεί οι δανειστές και θα την πληρώσουν οι ξένοι τουρίστες αφού ο εσωτερικός τουρισμός κατέρρευσε με το κλείσιμο των Τραπεζών...
Ανδρεάδης: Ελπίζω να είναι λάθος η άμεση αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% στο 13%

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί, ήδη, στον τουριστικό κόσμο η διάταξη που προβλέπει άμεση αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Να διορθώσει το λάθος καλεί τον υπ.Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί, ήδη, στο χώρο του τουρισμού η διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και προωθείται για ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής, σύμφωνα με την οποία ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αυξάνεται από 6,5% στο 13% όχι από την 1η Οκτωβρίου-όπως προέβλεπε η αρχική εκδοχή- αλλά άμεσα, από την επόμενη κιόλας μέρα της ψήφισής του.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης, μάλιστα, με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να πρόκειται για λάθος που θα διορθώσει ο κ.Τσακαλώτος».

Εμμέσως, πλην σαφώς, μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ αποδίδει στην κυβέρνηση την ευθύνη για την άμεση εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αναφέροντας πως η πρωινή έκδοση του νομοσχεδίου προέβλεπε εφαρμογή από 1/10.

Την εκτίμηση πως η πρόβλεψη για άμεση αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία ήταν απόφαση της κυβέρνησης και δεν αφορούσε πιέσεις εκ μέρους των εταίρων-δανειστών επεσήμανε σε προηγούμενη ανάρτησή του όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Απίστευτο: ΦΠΑ 13% σε ξενοδοχεία άμεσα στα πληρωμένα πακέτα, ενώ οι θεσμοί ζήτησαν από 01.10!»

Παναγιώτης Δ. Υφαντής 
ifandis@euro2day.gr