15 Ιουλίου 2015

Φωτιά κοντά στη βίλα Βαρουφάκη στην Αίγινα -Στο πόδι οι πυροσβέστες [εικόνες]

Αναστάτωση επικράτησε στο νότιο τμήμα της Αίγινας λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ξηρή βλάστηση και μαίνεται αυτή τη ώρα λόγω των ισχυρών ανέμων.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον παραλιακό κόλπο Κλίμα της Αιγίνης, που είναι από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού στο οποίο υπάρχει και παραθαλάσσιο Beach Bar. Όπως καταγγέλλεται ξεκίνησε όταν μια ομάδα ξένων που ήταν σε πέντε προσαραγμένα ιστιοφόρα στον κόλπο Κλίμα άρχισαν να πετούν πάνω από τα πλοία φωτοβολίδες με αποτέλεσμα ορισμένες έξ αυτών να βρουν ξερόχορτα στην στεριά και έτσι να ξεκινήσει η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα ανακρίνονται περίπου 40 άτομα, πληρώματα και μέλη των ιστιοφόρων, από το λιμεναρχείο Αίγινας ενώ η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων μαίνεται κςι κατευθύνεται προς την πλευρά Κλίμα-Κλειδί και απέχει μόλις 10 χιλ από την πολυτελέστατη βίλα του Βαρουφάκη που είναι στην περιοχή Παγώνι. Άνθρωποι του λιμεναρχείου της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια Βαρουφάκη τους οποίους και ενημερώνουν για την κατάσταση. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν πληρώματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ από αέρος ρίψεων νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη canadair.