08 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας ψάχνει και καλά τον Μεϊμαράκη - Ν.Δ.: Του τηλεφώνησε ο Μεϊμαράκης και δεν απάντησε

Μετά την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώσει υπογραφές για να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, το Μαξίμου έσπευσε να απαντήσει στις επικρίσεις του προέδρου της Ν.Δ., Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Το Μαξίμου απαντά πως ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, ενώ γνωρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει από το Στρασβούργο αργά το βράδυ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το Μαξίμου αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αναζήτησε επανειλημμένως να βρει τηλεφωνικά τον κ. Μεϊμαράκη, προκειμένου να τον ενημεφώσει και να έχει συνάντηση μαζί του, αλλά ο ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει αποκριθεί.

Μάλιστα, σημειώνουν πως ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να δέχτηκε κριτική στο εσωτερικό του κόμματος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, "είναι όμως αδιανόητο να προβαίνει σε επικοινωνίες πρωτοβουλίες στην πιιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης".

Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τον κ. Μεϊμαράκη να μην ακολουθήσει το παράδειγμα του κ. Σαμαρά.

Λίγο αργότερα, πηγές της Λεωφόρου Συγγρού ανέφεραν πως η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει τακτικισμούς και επικοινωνιακές κινήσεις και θυμίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου πως ο κ. Μεϊμαράκης αναζήτησε πίσω τον πρωθυπουργό και δεν τον βρήκε.

Κατηγορούν μάλιστα την κυβέρνηση πως με την πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση τη ζητούν προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και πως δεν μπορούν να την απαιτήσουν να γίνει άμεσα, καθότι, σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής, την ευθύνη για την πραγματοποίηση αυτής της συζήτησης την έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός.