08 Ιουλίου 2015

ΦΟΡΤΩΝΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ! "Βολές" Μεϊμαράκη σε Τσίπρα: Να έρθει ο χαρούμενος στην Βουλή!

Με σκληρό ροκ ξεκινάει απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ τη θητεία του από τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που έδωσε το στίγμα του μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
Ήταν μία ομιλία με ευθείες επιθέσεις πριν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και ιδιαίτερα για το ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός βγήκε... χαμογελαστός από την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε σε κάποια αποστροφή του: "Να έρθει ο χαμογελαστός στην Βουλή...".

Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα προς την πλευρά της κυβέρνησης εκλογές η συμφωνία επεσημαίνοντας ότι "δεν υπάρχει εντολή για ρήξη και σημείωσε ότι "κανεις δεν του εχει δώσει εντολή ρήξης με τους ευρωπαίους και δεν μπορεί να κανει καμια κίνηση εκτός ευρω χώρις τη νομιμοποίηση των πολιτών. Αν θέλει η το εχει στο μυαλό του να έρθει να ζητήσει νομιμοποίηση".

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και υπογράμμισε ότι " στο σημείο αυτό είμαστε στα όρια την ανοχής της εμπιστοσύνης που του δείχνουμε. Ξόδεψε και το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης και εσωτερικά και να μην πω τίποτα χειρότερα και απο δω και πέρα δημόσια συζητηση, αφού ξεκαθαρίσουμε τι θέλει. Καλό το ευρωκοινοβούλιο, ποιος τον συμβούλεψε, όμως, να δώσει τέτοιο βήμα στους εχθρούς της χώρας;

"Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να δυσφημεί την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο; Απο εδω και πέρα ακολουθεί, δημόσια, υπεύθυνα και ειναι υπεύθυνα και κομματικά του στελέχη που μπούκαραν στο κράτος".

Ενω ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα συμφωνία καθώς είπε "παροτρύνουμε κυβερνηση να φέρει με ταχύτητα συμφωνια, να εγκαταλείψει χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, να κινηθεί με γνωμωνα συμφέροντα της χώρας, να μην σκέφτεται το κουγκι, να μη μας πάει σε διχασμό, σημερα πρεπει να το κάνουμε, όχι αύριο".

Ο πρόεδρος της ΝΔ παράλληλα ενημέρωσε τους βουλευτές του για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι ε ανησυχία πήγα λοιπόν, άρα για να μας καλεί τωρα δεν θέλει μόνος του την ευθύνη, ηθελε διάχυση ευθυνών".

"Τε εγκλήματα δεν συγχωρούνται"
"Με γνώμωνα αυτά πήγα στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θα ήθελα να γίνει νωρίτερα η ΚΟ και στον λίγο χρόνο που έμεινε ήθελα να ακούσω τον πρόεδρο που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα θέματα. Εντυπωσιάστηκα γιατι κλήθηκαν αρχηγοί την επόμενη θριαμβευτικου αποτελέσματος" συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι "εγκλήματα σε βάρος του ελληνισμού που δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε κιόλας, δεν συγχωρούνται, δεν παραγράφονται, δεν παραβλέπονται, η κλεψύδρα της υπομονής εχει στερέψει" και πρόσθεσε:

"Φαίνεται οτι κάποιοι θελουν να μας οδηγήσουν και σε μια ένταση για να μη μπορούμε να σκεφτούμε. Ανευθυνότητες υπουργών που μιλάνε για επιτρόπους σε θυρίδες, από ανευθυνότητες υπουργών. Η ασάφεια και η πολυγλωσσία κορυφαίων υπουργών είναι που δημιουργεί το φόβο που μπορούμε όπως έλεγε να νικήσουμε, μόνο με τη ΝΔ μπορεί ο φόβος αυτός να νικηθεί" είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ραγδαίες εξελίξεις
Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες λέγοντας ότι "η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολιτευση εχει την ευθύνη να ελέγχει πράξεις και παραλείψεις της κυβερνησης.Οι εξελίξεις ειναι απρόβλεπτες, και εύχομαι όλα να πάμε καλά, και τη Δευτέρα να μοιραστούμε τη χαρά μας με τον πρωθυπουργό".

Ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι "χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες, και λένε οι δικοί μου πεντε μήνες φταίνε; Του απαντάμε ναι οι δικοί σου πεντε μήνες φταίνε. Η χωρα με ευθύνη της συγκυβέρνησης βυθίστηκε, γιατι υπάρχει και άλλο κόμμα στην κυβερνηση".

Τέλος, ο κ. Μείμαράκης ζήτησε τη στήριξη από την κοινοβουλευτική ομάδα λέγοντας "πρώτος μεταξύ ίσων θα αγωνιστω μαζί σας, και αν οι εξελίξεις ραγδαίες θα αγωνιστώ μαζί σας οπως πάντα.

Μόλις ομαλοποιηθεί η πορεία της χώρας, θα συζητήσουμε με πολύ άνεση πως θα πορευτούμε σε αυτη τη διαδικασία.Ζήτω την έγκριση σας των χειρισμών που έκανα και που θα κάνω και ζητώ τη εμπιστοσύνη σας.Σας καλώ σε διαρκή επαγρύπνηση".

Σαμαράς: Ό,τι κι αν συμβεί η Ελλάδα μπορεί ακόμη να σωθεί
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με ευχαριστίες προς τους βουλευτές αλλά τονίζοντας παράλληλα αναφερόμενος στις δύσκολες ώρες για τη χώρα ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμη να σωθεί. Θα δικαιωθούμε για τις επιλογές μας είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.



Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές να κρατήσουν την παράταξη ενωμένη τονίζοντας πως είναι η παράταξη που θα δώσει ξανά ελπίδα στη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως η ομιλία του αυτή δεν είναι ένας απολογισμός. Υπάρχει χρόνος, είπε, για να γίνει αυτό.


Ο Αντώνης Σαμαράς έτυχε θερμής υποδοχής από τους βουλευτές του κόμματος οι οποίοι χειροκρότησαν κατά την είσοδό του στην αίθουσα.

Πηγές της Συγγρού μετά την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη σημείωναν σχετικά με τις πληροφορίες που ήθελαν να γίνεται σήμερα άτυπη συγκάλεση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ή κατ'ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό ότι "ο πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετέχει μόνο σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το οποίο θα είναι επίσημο και θα κρατηθούν πρακτικά".


Θοδωρής Δαφέρμος
newsit.gr