03 Ιουλίου 2015

Οι "θεσμικοί απόστρατοι" κατά Καμμένου για το δημοψήφισμα

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν έχει απέναντί του μόνο τους τέσσερις βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας η οποίοι διαφοροποιήθηκαν σχετικά με το δημοψήφισμα. Και οι “θεσμικοί απόστρατοι” δίνουν “γραμμή” υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου των Ενώσεων Αποστράτων αναφέρει:

"Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη και τις αντίστοιχες ανακοινώσεις των Ενώσεων, διακηρύσσει ότι είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωπαική Ένωση και στην Ευρωζώνη, διατηρώντας ακεραία την Εθνική μας Κυριαρχία και θεωρεί ότι όλα τα Μέλη των Ενώσεων πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δημοψήφιασμα της 05-07-2015, με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και μόνο".

Ξεχωριστή ανακοίνωση εξέδωσαν οι απόστρατοι της ΕΑΑΣ:

“Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) θεωρεί ότι το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 είναι διχαστικό για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και πιστεύει ότι η Πατρίδα μας πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εντός της Ευρωζώνης, διατηρώντας ακεραία την Εθνική της Κυριαρχία”.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που μια "θεσμικές"  ενώσεις  αποστράτων παρεμβαίνουν δημόσια για να εκφράσουν την άποψή της για ένα πολιτικό ζήτημα. Γενικώς στον χώρο των απόστρατων επικρατεί "αναβρασμός" μετά από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=43462