17 Ιουλίου 2015

Αδωνις: Υπάρχει πρόβλημα αν ο Τσίπρας δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει με πρόεδρο τη Ζωή

«Ο Βαρουφάκης για μένα έπαιξε δραχμή φουλ και στο μέλλον πρέπει να διερευνηθεί γιατί», δήλωσε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών

Με τον Γιώργο Παπανδρέου παρομοίασε τον πρωθυπουργό ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξή τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει μία συμφωνία για την οποία δηλώνει πως δεν την πιστεύει.

«Μου φέρνεις να ψηφίσω στη Βουλή μια συμφωνία, που η δεύτερη γραμμή της πρώτης παραγράφου λέει πως είναι κεφαλαιώδης σημασίας να αποδειχθεί ότι οι ελληνικές αρχές έχουν την πραγματική ιδιοκτησία του προγράμματος, δηλαδή το πιστεύουν και την ίδια στιγμή δίνει συνέντευξη στην ΕΡΤ λέγοντας: «δεν πιστεύω στο πρόγραμμα» και στη Βουλή λέει το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει και είναι πρόγραμμα εκβιασμού… Έτσι θα γίνει ο νέος Γεώργιος Παπανδρέου στο τετράγωνο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακόμα σχολίασε για τον ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας: «Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλο πρωθυπουργό, εγώ προσωπικά δεν το ακούω αντιπαθητικά. Αν λέμε ότι πάμε να κάνουμε μια κυβέρνηση κοινής αποδοχής, ναι, αλλά αν μου πεις πως η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εάν ο πρωθυπουργός καταλήξει σε μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία, να το συζητήσουμε. Η συμφωνία που έφερε ο Τσίπρας είναι μια αποτυχία. Τα μέτρα που έφερε και το μνημόνιο είναι ότι χειρότερο μπορούσε να έρθει, θάλασσα τα έκανε».

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφαάκη και είπε: «Από την κατάληξη πιστεύω πως ο Τσίπρας είχε πειστεί από τον Βαρουφάκη και τη θεωρία του, πως αν εκβιάσουμε την Ευρώπη, στο τέλος θα υποχωρήσει.
Ο Βαρουφάκης για μένα έπαιξε δραχμή φουλ και στο μέλλον πρέπει να διερευνηθεί γιατί»

Όσο για την πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε:  «Εάν ο κ. Τσίπρας δεν πει ψηφίζουμε να φύγει, η πλειοψηφία θα είναι για να μείνει. Άρα εσύ μου λες, να καταθέσω πρόταση μομφής στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να την κάνω ηρωίδα; Όχι, δεν την καταθέτω.
Εάν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να καταλάβει ότι αν παραμείνει στη θέση της η κυρία Κωνσταντοπούλου, αυτός δεν μπορεί να κυβερνήσει, τότε υπάρχει πρόβλημα για τον πρωθυπουργό, όχι για τη Ζωή.  Η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει προσπαθήσει να εκτρέψει το πολίτευμα, γιατί χρησιμοποιεί τη θέση του Προέδρου της Βουλής για να εμποδίσει την ψήφιση νομοσχεδίων.

Εάν ο κ. Τσίπρας δεν διώξει από τη θέση αυτή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν κάνει για πρωθυπουργός, διότι αν δεν μπορεί να βγάλει τη Ζωή, σιγά μην μπορεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο».

Και κατέληξε λέγοντας: «Προέχει η σωτηρία και η σταθερότητα της χώρας και μετά οι εσωκομματικές μας διαδικασίες. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αν και μεταβατικός πρόεδρος, έχει την τύχη να είναι απολύτως κοινής αποδοχής μέσα στο κόμμα, μέσα στη ΝΔ υπάρχει πλήρης ηρεμία».