09 Ιουλίου 2015

Σε εξέλιξη νέα συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα

Μετά την αποψινή εκδήλωση ξεκινάει η νυχθημερόν διαμαρτυρία εν αναμονή της συμφωνίας

Νέα συγκέντρωση από την πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, λίγες ημέρες πριν από τη νέα Σύνοδο Κορυφής για την χώρα μας.
Από τις 19.30, περίπου 5.000 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να ενώσουν τις φωνές τους υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

Λόγω της συγκέντρωσης του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα αλλά και αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια έχουν κλείνουν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, πριν από λίγη ώρα επικράτησε μικροένταση όταν ένα ζευγάρι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιτέθηκε σε έναν φωτορεπόρτερ, στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.

Ειδικότερα, ο άντρας επιτέθηκε στον φωτορεπόρτερ και του έσπασε τμήμα του φωτογραφικού του εξοπλισμού και στη συνέχεια τραυμάτισε άλλον έναν στο χέρι. Ο άντρας συνελήφθη από την αστυνομία και μαζί με τη σύντροφό του οδηγήθηκαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται, πάντως, πως μετά την αποψινή εκδήλωση ξεκινάει η νυχθημερόν διαμαρτυρία εν αναμονή της συμφωνίας.

Το μήνυμα που στέλνουν οι διαχειριστές της σελίδας «Μένουμε Ευρώπη» στο facebook, στο κάλεσμά τους για τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα:

«Φίλες και φίλοι φτάσαμε στο τέρμα. Η πατρίδα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και η παραμονή της στην Ευρώπη κρίνεται τελεσίδικα την Κυριακή. Οι στιγμές είναι κρισιμότατες και οι ευθύνες όλων μας απέναντι στην ιστορία τεράστιες. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε να χαθεί η μεγαλύτερη κατάκτηση από το τέλος της χαμένης δεκαετίας των πολέμων. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιστρέψουμε στο παρελθόν που θέλουν κάποιοι με δόλιους τρόπους να μας επιβάλλουν.



Απαιτούμε να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση και δίκαιη συμφωνία, που δεν θα πλήττει τους ασθενέστερους και θα ξαναβάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή της χώρας, που τώρα αιμορραγεί. Ο χρόνος που χάθηκε μας κόστισε ήδη πολλά. Καλούμε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής να δώσουν το βροντερό παρών την Πέμπτη στις 7:30 στο Σύνταγμα. Μένουμε Ευρώπη και δεν το διαπραγματευόμαστε. Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία».















Ευλαμπία Ρέβη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ