01 Ιουλίου 2015

Οι διεθνείς αγορές κάνουν πάρτι ανόδου, και ο Στρατούλης λέει ότι τρόμαξαν

Συνεχίζει να ζει στον δικό του κόσμο ο Στρατούλης: «Οι δανειστές πολλά μπορούν να χάσουν [από τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα], ήδη δεν πήραν τη δόση στο ΔΝΤ και τους έχει πιάσει πανικός», δήλωσε σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Κάλεσε μάλιστα τον λαό να δείξει αλληλοβοήθεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο δημοψήφισμα, και εκεί οι πολίτες να πουν το «μεγάλο Όχι».

Ο κ. Στρατούλης κατήγγειλε μάλιστα πως οι πιστωτές διεξάγουν πολιτικοοικονομικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και κάλεσε τον λαό να αντισταθεί όμως έκανε απέναντι στα τανκς.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αδιαφορούν για την ελληνική χρεοκοπία – Σε άνοδο όλα τα χρηματιστήρια


Σε θετική τροχιά διεξάγονται οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμερίζοντας την πρώτη ημέρα Ελλάδος χωρίς σχέδιο διάσωσης και ενώ έγινε η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε την προγραμματισμένη του δόση έναντι του ΔΝΤ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,8% στις 384,37 μονάδες και ο Stoxx 50 ενισχύεται 1,23%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,21%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 1,09% και ο αγγλικός FTSE 100 ενισχύεται 0,89%. Κέρδη και για τον ελβετικό SMI στο +0,45%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,77%, ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,29% και ο ιταλικός MIB καταγράφει κέρδη 1,08%.

Από τις μετοχές ξεχωρίζει η Αirbus (+2,6%) καθώς η Κίνα έκανε παραγγελία δεκάδων αεροσκαφών από την Airbus σε μία συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων.
42