08 Ιουλίου 2015

ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΕΕ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ! Έκλεισαν οι Ευρωπαίοι την 'στρόφιγγα' και στην σίτιση των μεταναστών

Ότι έχει φτιαχτεί σ' αυτή τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια έχει φτιαχτεί με Ευρωπαϊκά κονδύλια... από γέφυρες μέχρι πεζόδρομους, από σταύλους μέχρι αεροδρόμια... μέχρι και τα παιδιά μας στους παιδικούς σταθμούς σιτίζονται μέσω ΕΣΠΑ... κι ο μαλ@κας ο Έλληνας λέει να φύγουμε από το ευρώ αφού το κόμπλεξ του για τους Ευρωπαίους δεν τον αφήνει να δει την πραγματικότητα

Η οικονομική ασφυξία που αντιμετωπίζει η χώρα έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς και τις λειτουργίες του Κράτους. Είναι γνωστό, πως η σίτιση και η διαμονή των παράτυπων μεταναστών στην χώρα γίνεται κυρίως με χρήση σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Το πρόγραμμα το οποίο εμπεριείχε και αυτά τα κονδύλια ολοκληρώθηκε δίχως να υπάρχει ανανέωσή του μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει άμεσο και σοβαρό πρόβλημα η ελληνική Πολιτεία στην σίτιση των παράτυπων μεταναστών που κρατούνται στα Κέντρα Προσωρινής Κράτησης όλης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα αυτό που ανέκυψε, αντιμετωπίστηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα στον τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτου Φιλιππάκου, ο οποίος έστειλε σχετικό έγγραφο αίτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να εγκριθεί κονδύλι της τάξης των 6.000.000 ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστεί προσωρινά το ζήτημα, τα οποία δεσμεύεται η Πολιτεία να επιστρέψει μόλις υπάρξει υπογραφή νέου σχετικού προγράμματος, από τα κονδύλια που θα λάβει. Το αίτημα εγκρίθηκε και την Δευτέρα η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε επιταγή με το ποσό αυτό προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τα πρώτα σχετικά προβλήματα εμφανίστηκαν στην Σάμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα νησιά έχουν ζητήσει τη συνδρομή εθελοντών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Εντωμεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν και πάλι παρατράγουδα στον προσωρινό καταυλισμό του Καρα-Τεπέ στην Λέσβο, όταν περίπου 1.000 παράτυποι μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην έκδοση των εγγράφων τους. Το Λιμενικό ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας και μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι μετανάστες το περιστατικό έληξε εκεί και περιορίστηκε η ένταση, ενώ μερικοί εξ αυτών μεταφέρθηκαν με κλούβες στο Κέντρο Υποδοχής της Αστυνομίας.

Θοδωρής Παναγιωτίδης
news247.gr