14 Ιουλίου 2015

ΜΟΝΟ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Τσίπρας: Δεν έχω την πρόθεση να εγκαταλείψω-Θα συνεχίσω με Καμμένο

Δηλ. θα ψηφίζουν τα ζώα ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ και θα κυβερνάνε ΣΥΡΙΖΑίοι και ψεκασμένοι που δεν ψηφίζουν και μιλάνε και για "ΝΑΙΝΑΙκους προδότες στα τέσσερα"; Δε στο είπαν καλά το ποίημα Αλέξη...

Ο Αλ.Τσίπρας θα φέρει την συμφωνία στη Βουλή και θα την στηρίξει, λένε από το Μέγαρο Μαξίμου - Διαψεύδουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο παραίτησης του πρωθυπουργού καθώς δεν θεωρεί κάτι τέτοιο ηθικό και σκόπιμο

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την υπευθυνότητα να φέρει στη Βουλή την συμφωνία που πέτυχε με τους Ευρωπαίους και να την στηρίξει, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού. Σε μια περίοδο που η φημολογία περί του ενδεχομένου δημιουργίας μιας νέας κυβέρνησης εθνικού σκοπού, συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει και να παραιτηθεί από πρωθυπουργός καθώς δεν θεωρεί κάτι τέτοιο σκόπιμο και ηθικό.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή οικουμενική, λένε ανώτατες κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει ως κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Στο ερώτημα πότε θα γίνει ανασχηματισμός για να αντικατασταθούν οι υπουργοί -όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης- που διαφοροποιήθηκαν από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με τους Ευρωπαίους, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί μετά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη.

«Θα πρόκειται για ευρύ ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τι λένε για την παραίτηση Βαλαβάνη

Μετά τις πληροφορίες ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης, έχει λάβει την απόφαση να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να παραιτηθεί και από βουλευτής, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ρωτήθηκαν σχετικά από δημοσιογράφους. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέψευσαν ότι η παραίτηση της κυρίας Βαλαβάνη έχει ήδη φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο άγνωστος παράγοντας Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση της προέδρου της Βουλής να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, στο Μαξίμου κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Είναι προφανές ότι το πρωθυπουργικό γραφείο αναμένει την επόμενη κίνηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου για να καθοριστεί ο τρόπος αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο αυτό οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα περιμένουν την αυριανή τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή  όπου θα διαπιστωθεί επίσης αν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα επιλέξει να προεδρεύσει στη συνεδρίαση.