10 Ιουλίου 2015

Τι θα ζητήσει η ΝΔ για να ψηφίσει - Αργότερα Κ.Ο. του κόμματος

Έντονος προβληματισμός επικράτησε στη ΝΔ κατά την σύσκεψη που έγινε ενόψει της ψηφοφορίας στην Βουλή.

Σύσκεψη με τους τους βουλευτές του Κόμματος, που συμμετέχουν στις Επιτροπές της Βουλής και εξετάζουν την πρόταση που κατέθεσε για ψήφιση η κυβέρνηση είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη Βουλή.
Αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο του Κόμματος, να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όπως αναφέρουν από τη ΝΔ, επαναβεβαιώθηκε η θέση της Νέας Δημοκρατίας πως μέχρι την Κυριακή η χώρα θα πρέπει να έχει συμφωνία που θα την κρατά στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Επαναβεβαιώθηκε, επίσης, πως η Νέα Δημοκρατία δίνει στον Πρωθυπουργό, όχι μόνο εξουσιοδότηση να φέρει συμφωνία, αλλά και εντολή να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ.

Έντονος προβληματισμός υπήρξε ακόμη οσο αφορά τη διατύπωση “στο πλαίσιο” που υπάρχει στο αίτημα προς εξουσιοδότηση από τη Βουλή και επιθυμεί αυτό να αλλάξει σε “με βάση” τις συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να έχει μεγαλύτερη ευελιξία αύριο στο Eurogroup και να μην έχει δικαίωμα ρήξης εάν του ζητηθούν αλλαγές, αλλά να πάρει η κυβέρνηση την ευθύνη συμφωνίας. Αλλά επειδή η εισηγητική πρόταση δεν μπορεί να αλλάξει, θα ζητηθεί από τη ΝΔ η αναφορά σε εντολή συμφωνίας “με βάση” τις συγκεκριμένες προτάσεις να περάσει στα πρακτικά.

Θοδωρης Δαφέρμος
newsit.gr