11 Ιουλίου 2015

Παραιτηθείτε ρε κοπρίτες - Το απαιτούν η πατρίδα και η αριστερή σας συνείδηση

Αν είτε ιδεολόγοι, αν διατείνεστε πως για λόγους ιδεολογικούς καταψηφίσατε, δηλώσατε παρόν ή απείχατε από την μία τόσο κρίσιμη και ιστορική ψηφοφορία για το μέλλον της χώρας, έχετε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σας, την ιδεολογική σας συνέπεια να παραιτηθείτε.

Όταν η διαφωνία σας εκδηλώνεται στο πλέον κεντρικό, καθοριστικό, κεφαλαιώδες διακύβευμα δεν έχετε λόγο να παραμένετε στο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ δε περισσότερο στην κυβέρνηση και θα έπρεπε να έχετε ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις σας, παραδίνοντας την έδρα στο κόμμα που σας εξέλεξε και σας ανέδειξε, όπως συμφωνήσατε προεκλογικά.

Εφόσον διαφωνείτε με την κορυφαία επιλογή του κόμματός σας, η εντιμότητα, η ιδεολογική συνέπεια και η καθαρότητα που επικαλείστε σας υποχρεώνει να παραιτηθείτε, να αποχωρήσετε και να ακολουθήσετε την πορεία που χαράζετε παραχωρώντας την έδρα στο κόμμα σας.

Αυτό επιτάσσει η αριστερή σας συνείδηση.
Αν δεν το κάνετε, επιλέγετε τα βουλευτικά προνόμια από την έντιμη, καθαρή και συνειδητή πορεία ενός γνήσιου ιδεολόγου όπως διατείνεστε πως είστε.

Αλλά και από την πλευρά της αριστεράς αν προσεγγίσετε το ζήτημα, δεν μπορεί παρά η παραίτηση να είναι πάλι η επόμενη πολιτική σας πράξη

Όταν έχετε εδραία την πεποίθηση πως οδηγώντας τη χώρα στη δραχμή θα απαλλαγεί η χώρα από δεσμά της νεοαποικιοκρατίας, πλανάσθαι πλάνην οικτράν. Η φρίκη που θα ζήσει ο ελληνικός λαός θα τον οδηγήσει σε ακραίες αγκαλιές που δεν θα είναι οι δικές σας γιατί θα σας έχει καταχωρήσει στη συνείδησή του ως καταστροφείς του.

Αν δε το αντιλαμβάνεστε δεν φταίει κανείς άλλος από την ιδεοληψία που σας εμποδίζει να δείτε την πραγματικότητα, να την αναλύσετε και αξιολογήσετε χωρίς τα ιδεολογικά παραμορφωτικά γυαλιά.

Παραιτηθείτε λοιπόν τώρα. Θα προσφέρετε ύψιστη υπηρεσία στην πατρίδα και την Αριστερά.

Θανάσης Λυρτσογιάννης
newsit.gr