31 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης και Καραμανλής: Ενδυναμωμένοι με τα νέα δεδομένα στη Νέα Δημοκρατία

Το «ευέλικτο» προφίλ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο σύντομο διάστημα που τελεί ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε τα πολιτικά και τα εσωκομματικά δεδομένα του κόμματος, ενδυναμώνοντας την θέση του και την προοπτική «μονιμοποίησης» του. Κανείς από την βασική «τριάδα» υποψηφίων, Δένδιας – Στυλιανίδης – Κεφαλογιάννη, δεν ξεχωρίζει και αυτό εντείνει το πρόβλημα του μελλοντικού ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα της Ν.Δ. φαίνεται να κάνει «στροφή» προς το «μεταρρυθμιστικό κέντρο» και όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Deal, αυτό «ανοίγει το παιχνίδι της διαδοχής». Ενισχυμένος ο Βαγγέλη Μεϊμαράκης αλλά και η πτέρυγα του Κώστα Καραμανλή, στην οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος να ανασυνταχθεί, αν και δεν φαίνεται να ευοδωθεί το σχέδιο προώθησης του Αχιλλέα Καραμανλή.

Μεγάλος κερδισμένος φαίνεται να βγαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος αν και δεν έχει την πλήρη στήριξη, είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη αυτή την στιγμή, ενώ αν δεν λυθούν τα εσωκομματικά προβλήματα, ενδέχεται η «προσωρινή» θέση του να γίνει μόνιμη.

paraskhnio.gr