16 Ιουλίου 2015

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό-Σε ποια υπουργεία θα υπάρξουν

Μετά τις απώλειες τις χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής «κλείδωσε» η απόφαση του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός πρόκειται να ανακοινωθεί το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής.

Από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup πάντως τα νέα είναι θετικά καθώς όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν επί της αρχής στην παροχή δανείου-γέφυρας ύψους 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ανακατατάξεις αναμένονται σε τρία μεγάλα υπουργεία, αρχής γενομένης από αυτό της Εργασίας όπου ο Πάνος Σκουρλέτης έχει ζητήσει να αποχωρήσει παρά το γεγονός πως ψήφισε «ΝΑΙ».

Αλλαγή ηγεσίας θα έχουμε επίσης στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τα οποία αποχωρούν οι Νίκος Βούτσης και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχουν επίσης δύο «ορφανές» θέσεις. Η μία προέκυψε από την αναβάθμιση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών και η άλλη από την απόφαση του Νίκου Χουντή να παραιτηθεί από βουλευτής και να αντικαταστήσει τον Μανώλη Γλέζο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεδομένη θεωρείται και η αντικατάσταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά τις πρόσφατες «εχθρικές» προς την κυβέρνηση ενέργειες της. Τα ονόματα που ακούγονται για την αντικατάσταση της είναι αυτά των Νίκου Βούτση και Δημήτρη Βίτσα.