21 Ιουλίου 2015

Δραχμή με πλατφόρμα ή με Σόιμπλε;

Του Γιώργου Κράλογλου

Αριστερή πλατφόρμα με κλειστά σύνορα στα Βαλκάνια και δραχμή διότι στην πλατφόρμα το νόμισμα δεν είναι θρησκεία... (λες και αν ήταν θρησκεία θα την σεβόντουσαν) ή το σχέδιο Σόιμπλε για grexit και ελεημοσύνη ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ευρώπη; Στοιχηματίζω ότι αυτό θα είναι το ερώτημα σε φθινοπωρινό δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Eαν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μαζέψει τα κομμάτια του, τους αποστάτες, τους δραχμοαπατεώνες, τους αριστερούς της πλάκας, και τους μπαχαλάκηδες, το θρίλερ-τρόμου του κουρέματος των καταθέσεων, των αναλήψεων των 50 ευρώ, της ρήξης και της δραχμής θα μας κάνει παρέα όλο το καλοκαίρι.

Τώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλόμαθε στα "δημοψηφίσματα απάτης" με χορούς ταμ-ταμ και χορευτές τους ευτυχισμένους ιθαγενείς του ΟΧΙ... θα δείτε ότι θα κάνει το δημοψήφισμα βιομηχανία...

Μα, θα μου πείτε, προέκυψε και το σενάριο των εκλογών του Σεπτέμβρη με το υπέρ του Τσίπρα ρεύμα...

Ναι... αλλά στην κατάντια που φτάσαμε την οικονομία και με το χάλι που έχει ο κρατικός κορβανάς τι θα μας προσφέρουν οι εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ με πλειοψηφία ή αντιπολιτευτικές συμμαχίες; Ε, και; Αυτό είναι που μας λείπει ή να μην καταστραφούμε κι άλλο;

Αλλά αν (παρ' όλα αυτά) σας λένε κάτι οι εκλογές, σημειώστε ότι και μόνο που ακούστηκε το σενάριο για Σεπτέμβρη η "δεξιά πλατφόρμα" της Ν.Δ. μαζί με μερίδα του ΠΑΣΟΚ άρχισαν τα πελατειακά κομπογιαννίτικα.

Κλαίνε με βογγητό..., πονάνε και τραβάνε τα μαλλιά τους... για τους φόρους των αγροτών.

Σκέφτονται μάλιστα να κάνουν και αυτοί "πραξικόπημα" άρνησης ψήφου στον δρόμο που χάραξε η αριστερή πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ...

Και άντε εσύ χαχόλε ιθαγενή να περιμένεις εκλογές και τυχόν αυτοδυναμίες για να σωθείς...

Μήπως λοιπόν το μόνο που μας ζώσει είναι το "ριφιφί" της αριστερής πλατφόρμας στο Νομισματοκοπείο όπου κόβουμε ό,τι νόμισμα μας αρέσει, και όσο μας αρέσει... αφού, όπως είπε και ο "σοφός" Φλαμπουράρης, τι είναι τα λεφτά... χαρτιά είναι και τίποτε παραπάνω.

Πως όμως θα γίνει το "ριφιφί" αν ο Τσίπρας δεν αφήσει την αριστερή πλατφόρμα που έχει και την τεχνογνωσία... τώρα που χωρίζουν τα τσανάκια τους και με το "αριστερόμετρο" μετράνε ποιος είναι περισσότερο αριστερός από τον άλλο;

Έχουμε όμως και εναλλακτική λύση. Την "κουρτίνα Σόιμπλε" με το "δώρο" που είναι ελεημοσύνη της Ευρώπης σε ευρώ από τον ρεφενέ των Ευρωπαίων φορολογούμενων και από τον κουμπαρά των μαθητών των ευρωπαϊκών σχολείων.

Συνεπώς για να αποφύγουμε "ριφιφί" ή "κουρτίνα Σόιμπλε με το δώρο" χρειάζεται ή μια κυβέρνηση εθνικής τραγωδίας (το εθνικής ενότητας δεν μας κάνει τίποτε...) ή ο Τσίπρας να βρει λεφτά από δανεικά, από πωλήσεις κράτους και κρατικής περιουσίας και μαζί με τα δικά μας λεφτά (εμείς δεν την γλιτώνουμε με τίποτε) να βαδίσουμε στην κόψη του ξυραφιού.

Μπορεί όμως ο Τσίπρας να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής τραγωδίας ή να τα βγάλει πέρα μόνος του με την κυβέρνηση μειοψηφίας που έφτιαξε;

Οι εκτιμήσεις (με ή χωρίς αισιοδοξία) χωράνε πολύ συζήτηση όπως προκύπτει από μια πρώτη άποψη και με στοιχεία που διατυπώθηκε (στο χθεσινό μου σημείωμα) από τον γνωστό για τα ενδιαφέροντα σχόλιά του "Ερμή Αγοραίο".

Την μεταφέρω αυτούσια για παραπέρα κουβέντα.

"Από τον Ενιαίο Συνασπισμό απεχώρησε το ΚΚΕ αφήνοντας παρακαταθήκη τον 'αφρό του σκατού' (αριστερή ξαπλώστρα)...

Ο Αλαβάνος έμπασε τους 'κομμουνιστές' - διασπαστές του ΚΚΕ εσωτερικού (Βούτση, Φωτίου κ,λπ. αλλά ΚΑΙ Βαλαβάνη από το ΚΚΕ)... στις εκλογές του 2007 πήρε 5%.

Ο Τσίπρας ανέλαβε ανοίγοντας δειλά στην αρχή πόρτες και παράθυρα σε σταλινομαοϊκούς... στις εκλογές του 2007 ξαναπήρε 5%.

Ο Τσίπρας συνέχισε, δημιούργησε το Σύριζα 'νομιμοποίησε' και ανέδειξε εσωκομματικά τους ως άνω σταλινομαοϊκούς ενσωματώνοντας πλέον και μπαχαλάκηδες, η Δημάρ αποσχίστηκε.

Στις εκλογές του 2012 ο Σύριζα πήρε 12% και η Δημάρ 6%... Δηλαδή το 5 έγινε 18!..

Ο Τσίπρας γκρέμισε τους τοίχους και έμπασε ούλη την πασοκοτσοκαρία, αλλά και καραμπινάτους ακροδεξιούς (Ραχήλ και όχι μόνο)... Στις εκλογές του 2012 ο Σύριζα πήρε 36,5%!..

Στο αρχικό 5%, όταν ήταν μέσα και η μετέπειτα Δημάρ, η αριστερή ξαπλώστρα έφερνε το 1,5% (πλούσια-πλούσια) δηλαδή το 30% των ψήφων... αλλά ήλεγχε σχεδόν το 50% του κόμματος.

Στο πρόσφατο 36,5% η αριστερή ξαπλώστρα + σταλινομαοϊκοί + μπαχαλάκηδες + ακροδεξιοί έφεραν το 4% δηλαδή το 11% των ψήφων...αλλά ελέγχουν και πάλι το 50% (και βάλε) του κόμματος!.. ΚΑΙ το 30% της Κ.Ο.

Αυτά για την ιστορία... τα συμπεράσματα - προοπτικές τα αφήνω σε σας..."

george.kraloglou@capital.gr
http://www.capital.gr/story/3046030