15 Ιουλίου 2015

Εξαλλοι οι Γερμανοί με τον σαλτιμπάγκο Τσίπρα: Δεν πιστεύει τη συμφωνία!

«Η κριτική του Έλληνα πρωθυπουργού για την προκαταρκτική συμφωνία διάσωσης δεν βοηθάει την κατάσταση» δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος.
Όπως μεταδίδει το αμερικό πρακτορείο Associated Press, ο υφυπουργός οικονομικών της Γερμανίας Jens Spahn άσκησε σφοδρή κριτική στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού μιλώντας στο κανάλι ARD.
«Δεν πρόκειται απλά για εξοικονόμηση χρημάτων. Πρόκειται για την ανάγκη μίας χώρας να αποκτήσει μία ιδέα για το πώς μπορεί να αναπτύξει την οικονομία της, να γίνει επιτυχημένη, να αλλάξει τις δομές της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Spahn.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Α. Τσίπρα ότι οι πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα είναι παράλογες, ο Γερμανός υφυπουργός τόνισε ότι «όταν κάποιος λέει ότι στην ουσία δεν υποστηρίζει τις ίδιες του τις πράξεις, η κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν χτίζεται έτσι η εμπιστοσύνη».

Στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν ότι δεν μπορεί κάποιος (εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα) να παρουσιάζει τους εταίρους σαν αντιπάλους και δηλώνει ότι δεν υποστηρίζει αυτά που πράττει, έτσι δημιουργεί θέμα εμπιστοσύνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σημερινά γερμανικά δημοσιεύματα.
Για τον γερμανικό Τύπο, ο Έλληνας πρωθυπουργός επέκρινε τη στάση της γερμανικής ηγεσίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η Ευρώπη δεν ανήκει στον κύριο Σόιμπλε, ενώ οι γαλλικές εφημερίδες υπογραμμίζουν ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να μείνουν κλειστές άλλον ένα μήνα παρά το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές για τη διάσωση της Ελλάδας.

Bild
Δεν πιστεύει στη συμφωνία ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ο ίδιος δήλωσε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild. Ωστόσο, προσθέτει η εφημερίδα, «ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα την εφαρμόσει. Η Ελλάδα πτωχεύει» γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας σχολιάζοντας τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνέντευξή του στην τηλεόραση.