31 Ιουλίου 2015

ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΩΣΕΣ; Τσίπρας: Αν είχαμε μυστικό σχέδιο εξόδου γιατί δεν το εφαρμόσαμε; Εγώ είπα στον Βαρουφάκη να κάνει σχέδιο Β - ΒΙΝΤΕΟ

Αφού λοιπόν δεν ήθελες έξοδο γιατί είπες στον Βαρουφάκη να καταστρώσει σχέδιο πληρωμής με κ@λόχαρτα, γιατί ζήταγες λεφτά από Πούτιν και Κινέζους και γιατί έστελνες τον ξάδερφό σου στο Ιράν να ζητάει λεφτά; Σχέδιο είχες αλλά δεν το εφάρμοσες γιατί σε φτύσανε όλοι και αυτοί που νόμιζες ότι θα σε στήριζαν δε σε στήριξαν... τόσο απλό

"Μας κατηγορείτε ότι είχαμε σχέδιο μυστικό για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, το σχεδιάζαμε σε κάποια μπουντρούμια μυστικά μαζί με τον κ. Βαρουφάκη και διάφορους άλλους επιτελείς. Τότε γιατί δεν το εφαρμόσαμε;" ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα τονίζοντας ότι όλοι έλεγαν πως το δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή. "Εάν θέλαμε να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ και κάναμε και μυστικά σχέδια τότε παίρνοντας 63% γιατί δε τη βγάλαμε τη χώρα από το ευρώ;" ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας με κάποιον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να φωνάζει από το έδρανα "γιατί δεν μπορούσατε".

"Καταλαβαίνετε τι σαχλαμάρες μας λέτε; Είστε και σοβαροί άνθρωποι μέσα στο κοινοβούλιο;" απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Υπερασπίστηκε το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο εξαιρετικά χρήσιμο που αφορά στον συμψηφισμό των οφειλών των πολιτών διότι μειώνει τη γραφειοκρατία, περιορίζει την ανάγκη για ρευστότητα που θα είναι διαρκής για πολύ χρονικό διάστημα.

«Αν αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ, τότε θα σας καλούσα να το φέρουμε και να το ψηφίσουμε μαζί και με τις ευλογίες των θεσμών» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο