17 Ιουλίου 2015

Μεγάλη φωτιά και στη Μαλακάσα-Μέτωπα φωτιάς σε Λάρισα, Ιωάννινα και Καλαμάτα και το κράτος παράλυτο

Στο μπαράζ πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα προστέθηκε από το μεσημέρι και η Μαλακάσα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 15:00 εκδηλώθηκε φωτιά στο 43ο χλμ στο ρεύμα προς Ωρωπό.

Στην περιοχή επιχειρούν 10 οχήματα και 30 άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς και δύο καναντέρ και οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν και εκεί την κατάσβεση της φωτιάς πριν γίνει ανεξέλεγκτη.

Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Οι δύο, από τις τρεις, κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

Παράλληλα, η φωτιά στη Μαλακάσα πλησιάζει πλέον στον θρησκευτικό οικισμό, των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».


Μέτωπα φωτιάς σε Λάρισα, Ιωάννινα και Καλαμάτα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό και εκτός από τα μεγάλα μέτωπα σε Αθήνα, Λακωνία, υπάρχουν και άλλα σημεία σε όλη την χώρα.

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί της Παρασκευής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας λόγω των πολλαπλών μετώπων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε αγροτικές εκτάσεις, καίγοντας κυρίως υπολείμματα καλλιεργειών και χαμηλή βλάστηση. Τα μέτωπα μαίνονται στην περιοχή των Φαρσάλων στους Χαλκιάδες και στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ σε Χαρά, Κυπάρισσο, Αγία Παρασκευή, Νέες Καρυές και Νίκαια. Υπάρχουν πληροφορίες για πυρκαγιά σε στάβλο, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στα Γιάννενα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αυτή την ώρα μεταβαίνουν στο σημείο 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Στη Μεσσηνία υπήρξαν δύο φωτιές που η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να σβήσει άμεσα. Πιο συγκεκριμένα φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Ανάληψης που έκαψε καλάμια, ενώ στο Άνω Γαρδίκι κάηκαν ελαιόδεντρα. Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο στη Μεσσηνία οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και έτσι η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή.