08 Ιουλίου 2015

Σαμαράς στην ΚΟ της ΝΔ: Το Grexit που επιδιώκει η συμμαχία των ακραίων θα είναι όλεθρος -Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί

Για όλεθρο έκανε λόγο ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος σε πιθανό Grexit κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Εύχομαι ειλικρινά ο κ. Τσίπρας έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει γραμμή. Η ζημιά που ήδη έχει κάνει είναι πολύ μεγάλη, αλλά η καταστροφή ενός Grexit θα ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερη, θα ήταν αδιανόητη. Πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να αποτραπεί ένας τέτοιος όλεθρος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Και πρόσθεσε: «Το αν θα μείνει η χώρα στο ευρώ μπορεί να είναι μόνο απόφαση του ελληνικού λαού και κανενός άλλου. Δεν νομιμοποιείται καμία συμμαχία πάσης φύσεως ακραίων να τινάξει στον αέρα τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού και τις σχέσεις της πατρίδας μας με την Ευρώπη».

Συνέχισε δε λέγοντας ο τέως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν μιλάω για τη δικαίωση της παράταξής μας που είναι πλέον δεδομένη. Μιλάω για τη διάσωση της πατρίδας που είναι πια το μεγάλο ζητούμενο. Και να το θυμάστε ό,τι κι αν συμβεί η Ελλάδα μπορεί ακόμη να σωθεί».

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα σταθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές για τη συνεισφορά τους και υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του: «το έργο που κάναμε τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν πήγε χαμένο. Εχει ρίζες και θα αποδειχθεί σωτήριο για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.