10 Ιουλίου 2015

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΔΗΛ. ΟΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ! Γκάλοπ: Σημαντική μείωση του ποσοστού των Γερμανών που τάσσονται υπέρ του Grexit

Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, οι Γερμανοί που επιθυμούν το Grexit έπεσαν κάτω από το 50%

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι μετά το δημοψήφισμα που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα, με τους Βρετανούς και τους Γάλλους να είναι περισσότερο ευνοϊκά διακείμενοι απέναντι στη χρεωμένη χώρα απ' ό,τι οι Γερμανοί και οι κάτοικοι των Σκανδιναβικών χωρών.
Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα αποτελέσματα μίας δημοσκόπησης που διεξήγαγε η εταιρεία YouGov μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα οποία οι Γερμανοί και οι Σκανδιναβικοί λαοί προτιμούν ξεκάθαρα την τήρηση σκληρής γραμμής απέναντι στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν πιστεύουν ότι το χρέος της μεσογειακής χώρας πρέπει να μειωθεί ώστε να γίνει βιώσιμο, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί εμφανίστηκαν διχασμένοι ενώ έξι στους δέκα Γερμανούς και 3 στους 4 Φινλανδούς είπαν ότι η ΕΕ πρέπει να επιμείνει στους αρχικούς όρους των δανείων.



Ωστόσο, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται «ρωγμές» ακόμα και στην αποφασιστικότητα των Γερμανών να «μη χαριστούν» στην Ελλάδα.

Αν και πριν από έναν μήνα το ποσοστό των Γερμανών που ήταν υπέρ του Grexit άγγιζε το 59%, το αντίστοιχο ποσοστό στο πρόσφατο γκάλοπ της YouGov εμφανίζεται σημαντικά μειωμένο: Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, οι Γερμανοί που επιθυμούν το Grexit έπεσαν κάτω από το 50% ενώ και το ποσοστό όσων τάσσονται εναντίον του ενισχύθηκε φτάνοντας το 37%.