14 Ιουλίου 2015

Γερμανικός Τύπος: O Tσίπρας θεωρείται ο μεγάλος χαμένος από τη συμφωνία των Βρυξελλών-Χθες ακούστηκαν πολλές φωνές στο Μαξίμου...

Μέρκελ και Τσίπρας στο πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier υπό τον τίτλο: «Σκληρά, σκληρότερα, μανούλα»...

O Tσίπρας θεωρείται ο μεγάλος χαμένος από τη συμφωνία των Βρυξελλών, γράφει ο γερμανικός Τύπος επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με την ανταρσία των στελεχών του κόμματός του εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τα μέτρα. Την ίδια ώρα, ο Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ηγέτη του κόμματος ΑΝΕΛ, επισημαίνουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.
Bild

Φωνές και στριγκλιές ακούγονται έξω από την αίθουσα του Μαξίμου όπου χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσεις με υπουργούς στην Αθήνα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild , σχολιάζοντας την κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο για τα μέτρα που λήφθηκαν στις Βρυξέλλες. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας διερωτάται αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα περάσει τα μέτρα από την ελληνική βουλή με τους «αντάρτες» να καραδοκούν: η ανταρσία από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το κόμμα του Π. Καμμένου απειλεί τη συνοχή της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.



Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων των δανειστών, ο Τσίπρας βρίσκεται μεταξύ πανούκλας και χολέρας..., σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Handeslsblatt

O Tσίπρας θεωρείται ο μεγάλος χαμένος των Βρυξελλών. Οι ευρωπαίοι ηγέτες επέβαλαν σκληρή γραμμή στην Ελλάδα με τη Γερμανία να έχει αναλάβει το ρόλο του κακού μπάτσου, γράφει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας Handelsblatt.

Spiegel

O Tσίπρας σχεδιάζει ανασχηματισμό, γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel επισημαίνοντας ότι η Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με 40 ίσως αντάρτες του ίδιου του κόμματός του. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 149 έδρες στην ελληνική βουλή με αποτέλεσμα η ανταρσία των μελών του εν όψει της ψηφοφορίας στη βουλή, να απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση των Αθηνών, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

FAZ

Ο Τσίπρας ανακάλυψε τώρα την ελεύθερη αγορά, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφερόμενη στα όσα του ζητήθηκαν στις Βρυξέλλες. Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να περιγράψει στο κόμμα του την ήττα που υπέστη αποδεχόμενος τα μέτρα των δανειστών, ως νίκη, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Suddeutsche Zeitung
«O Tσίπρας λύγισε, υποτάχθηκε στους όρους του ευρώ», γράφει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επισημαίνοντας πως όταν εξελέγη τον Ιανουάριο αλλά και προεκλογικά είχε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο. Τελικά, όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός λύγισε στις Βρυξέλλες. Tην ίδια ώρα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι αντάρτες στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζονται στους 32 γεγονός που όπως υποστηρίζει, καθιστά δύσκολη τη μάχη του Έλληνα πρωθυπουργού να περάσει τα μέτρα.



Βerliner Kurier
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ενώνει τα χέρια της και στο κενό που δημιουργείται στα δάκτυλά της, διακρίνεται το κεφάλι του Αλέξη Τσίπρα. Ετσι απεικονίζονται Μέρκελ και Τσίπρας στο πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier υπό τον τίτλο: «Σκληρά, σκληρότερα, μανούλα»... Ο Ελληνας πρωθυπουργός καλείται να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη από τότε που ανέλαβε στην εξουσία, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα προσπαθώντας να περάσει τα μέτρα από την ελληνική Βουλή.


Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ