26 Ιουλίου 2015

Ένας Tσίπρας που καταρρέει, επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα στήνοντας επιχείρηση “Kαθαρά Xέρια”

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως τραγωδία και μετά ως φάρσα.

Το αξίωμα αυτό του Καρλ Μαρξ θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ΄ όψιν αυτοί που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας την επιχείρηση «καθαρά χέρια» η οποία όπως φαίνεται αναμένεται να προκαλέσει επικίνδυνους τριγμούς στη δημόσια ζωή παραλύοντας παράλληλα κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Η επιχείρηση καθαρά χέρια εξελίσσεται με μαθηματική ακρίβεια σε σχέδιο που έχει ένα και μοναδικό στόχο: να θέσει υπό καθεστώς δικαστικής ομηρίας σχεδόν το σύνολο των κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας οι οποίοι συνιστούν τον πυρήνα της διαπλοκής σύμφωνα πάντα με τους επίδοξους Ντι Πιέτρο του Μαξίμου.

Οι 280 φάκελοι που βρίσκονται στα χέρια του Παναγιώτη Νικολούδη και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περιλαμβάνουν υποθέσεις απ΄ όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής: τραπεζίτες, εργολάβους δημοσίων έργων, προμηθευτές, καναλάρχες, εκδότες, οπλέμπορους, λαθρέμπορους καυσίμων, ακόμα και εκκλησιαστικούς παράγοντες που είχαν νταλαβέρια με τα κρατικά ταμεία.

Η διασταλτική ερμηνεία των νόμων

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η ομάδα που έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει τις υποθέσεις του παρελθόντος είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Το ζήτημα αυτό λύθηκε πριν από δύο εβδομάδες σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της άτυπης επιτροπής.

Ερμηνεύοντας διασταλτικά τη νομοθεσία οι γκουρού της κάθαρσης αποφάνθηκαν ότι το αδίκημα για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι διαρκές και δεν υπόκειται σε παραγραφή.

Τα υπόλοιπα αδικήματα δεν μας ενδιαφέρουν γιατί οι ποινές που προβλέπονται είναι μικρές σε αντίθεση με το ξέπλυμα που ισοδυναμεί με ισόβια είπε στη σύσκεψη ο κ. Νικολούδης. Βεβαίως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που έχει εμπειρία από τη μακρόχρονη θητεία του σε νευραλγικές θέσεις στη Δικαιοσύνη προβάλλει αντιρρήσεις απαιτώντας να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να μην εκτραπεί η επιχείρηση για κάθαρση σε πογκρόμ με στόχο την αποδόμηση του παλιού πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Επικοινωνιακή καταιγίδα

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι το Μαξίμου στηρίζει τους λεγόμενους Μουτζαχεντίν της κάθαρσης γιατί προφανώς οι συλλήψεις και ο διασυρμός επώνυμων θα φέρει επικοινωνιακά αποτελέσματα σε μια κοινωνία που βρίσκεται στα κάγκελα και διψάει για αίμα.

Το Μαξίμου επείγεται για θεαματικές συλλήψεις και διώξεις που θα γίνουν πρωτοσέλιδα στην εναγώνια προσπάθειά του να δείξει στην εξαθλιωμένη κοινωνία ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τη διαφθορά και το σάπιο διαπλεκόμενο σύστημα που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Στην πραγματικότητα προσφέρει θέαμα γιατί ο άρτος μας τελείωσε όπως επίσης και οι ψεύτικες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για κατάργηση των μνημονίων.

Ποιοι διαφωνούν με τις καθεστωτικές πρακτικές

Προβληματισμός αναπτύσσεται σε κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια για τη συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του Νικολούδη ο οποίος ελέγχει όλο το σύστημα αφού έχει πρόσβαση στις υποθέσεις του ΣΔΟΕ στους φακέλους της Δικαιοσύνης και γενικά στο σύνολο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Πρόκειται για αντιγραφή του λεγόμενου συστήματος Πούτιν όταν αποφάσισε να ανοίξει πόλεμο με τους Ρώσους ολιγάρχες.

Βέβαια ο Ρώσος πρόεδρος είχε εφαρμόσει και άλλα δραστικά μέτρα για όσους ολιγάρχες δεν επέστρεψαν τις επιχειρήσεις του δημοσίου που είχαν αρπάξει για ένα κομμάτι ψωμί τα οποία προς το παρόν δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

Ανάμεσα σε αυτούς που αντιδρούν στην υπερσυγκέντρωση εξουσιών αλλά καυτών φακέλων στο Μαξίμου είναι οι υπουργοί Παρασκευόπουλος, Δραγασάκης, Σταθάκης και Πανούσης.

http://lykavitos.gr/archives/212768