10 Ιουλίου 2015

Νίξον και Ντίξον «μαλώνουν» στο Twitter για την κ@λοτούμπα Τσίπρα

«Ακόμα πιστεύεις τη θεωρία ότι ο Τσίπρας ακολουθεί ένα διαβολικά έξυπνο πλάνο να επαναφέρει τη δραχμή;», ρωτάει ο Ντίξον τον Νίξον - Οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal και του πρακτορείου Reuters συμφωνούν ότι… διαφωνούν

Τη στιγμή που οι εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα είναι ραγδαίες με την Ελλάδα να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ, δύο κορυφαίοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον όσα διαδραματίζονται στη χώρα, είχαν μία σύντομη διαφωνία στο Twitter.
Ο Σάιμον Νίξον της Wall Street Journal ανήρτησε μήνυμα στον λογαριασμό του που ανέφερε: «Ηρωική απόπειρα να ωραιοποιήσει το δημοψήφισμα και να κάνει στροφή 180 μοιρών! Η αλήθεια είναι: Ο Τσίπρας προσπάθησε να αποφύγει να αναλάβει την ευθύνη του, οι Έλληνες είπαν όχι».

Ο Χιούγκο Ντίξον του πρακτορείου Reuters απάντησε με σχόλιό του κάτω από την ανάρτηση του Νίξον, λέγοντας: «Ακόμα πιστεύεις τη θεωρία ότι ο Τσίπρας ακολουθεί ένα διαβολικά έξυπνο πλάνο να επαναφέρει τη δραχμή;».

Ο Σάιμον Νίξον συνέχισε τον σχολιασμό γράφοντας στον Ντίξον: «Πιστεύεις ότι ο Τσίπρας εγκατέλειψε τον Μαρξ και ενστερνίστηκε την ιδέα να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία δυναμική οικονομία ελεύθερης αγοράς;».



Την ανάρτηση δεν άφησε ασχολίαστη ο Ντίξον, ο οποίος έσπευσε να γράψει: «Δεν περίμενα μία ερώτηση ως απάντηση στην ερώτησή μου!».

Ο Νίξον επανήλθε, λοιπόν, γράφοντας: «Θα σου απαντήσω στην ερώτησή σου αν μπορείς να μου υποδείξεις πού είπα αυτό που λες ότι είπα. Ήμουν τόσο προσεκτικός να μην αναφερθώ ότι βλέπω μέσα στο μυαλό του Τσίπρα».

Μπορεί ο Ντίξον να μην επανήλθε, ωστόσο Έλληνες χρήστες του Twitter έσπευσαν να καλέσουν τους δύο δημοσιογράφους να επισκεφθούν την Ελλάδα, με τον Ντίξον να σχολιάζει πως θα επιστρέψει για να καλύψει την ανάκαμψη της χώρας αυτή τη φορά.