14 Ιουλίου 2015

Γερμανικό video που σαρώνει: Ευκαιρια να μη φανούμε μ@λ@κ@ς

Εμείς θα φτιάξουμε κανα τέτοιο βίντεο με τα πρωτοσέλιδα της Kontranews, της Δημοκρατίας ή τα σκίτσα της ΑΥΓΗΣ; Ή τα δικά μας είναι όλα καλά;

Ένα (γερμανικό) video, που καυτηριάζει τη στάση των γερμανικών media προς την Ελλάδα και μέσα σε τέσσερις μέρες έχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο views στο YouTube. Γιατί μπορεί σε επίπεδο πολιτικών η αλληλεγγύη να είναι άγνωστη λέξη αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους λαούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Γερμανοί κωμικοί στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και καταδικάζουν τη στάση είτε της κυβέρνησής τους είτε των γερμανικών ΜΜΕ.

Έτσι και τώρα. Το video "Τα πολύτιμα γερμανικά ευρώ" καυτηριάζει τους προκλητικούς τίτλους των γερμανικών εφημερίδων κατά της Ελλάδας, από το 2010 μέχρι σήμερα. Για τους τεμπέληδες Έλληνες, για την ψευτομάγκικη κυβέρνηση, για τις... συμβουλές να πουλήσουμε τον Παρθενώνα και τα νησιά μας και εκείνες να ζητήσει το Ιράν πολεμικές αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Στο video υπάρχει και ένα μήνυμα: "Αυτό το καλοκαίρι, εμείς οι Γερμανοί έχουμε μια ιστορική ευκαιρία. Είναι ευκαιρία να μη φερθούμε μια φορά σαν μαλάκες. Έχουμε κάθε λόγο να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Γιατί πρόκειται για κάτι για το οποίο δεν μιλάμε πια εδώ και καιρό" αναφέρεται και το video τελειώνει με μια λέξη γραμμένη σε πολλές (ευρωπαϊκές) γλώσσες: Ευρώπη...