13 Αυγούστου 2015

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ! Εμφανίζουν ανάπτυξη 0,85 στο β' 3μηνο!

Φαντάζομαι πως οι ΣΥΡΙΖΑίοι που λένε "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να καταστρέψει τη χώρα μέσα σε 6 μήνες-ο Σαμαράς φταίει για τα μέτρα", θα πιστώσουν στον Σαμαρά την ανάπτυξη του β' τριμήνου... ή όχι;

Ανάπτυξη 0,8% σημειώθηκε το β' τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το α' τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και οι οποίες υπόκεινται σε αναθεώρηση.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4%, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου, κατά το β' τρίμηνο 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 1,5 % σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Τα στοιχεία, που δεν περιλαμβάνουν την επίδραση από τα capital controls, αποτελούν έκπληξη για τους αναλυτές καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg ήταν ευρέως αναμενόμενη μια συρρίκνωση της τάξης του 0,5% για το β' τρίμηνο.

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2015 έχει αναθεωρηθεί λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης και ενημερωμένων στοιχείων Βραχυχρόνιων Δεικτών.

elsta aep