07 Αυγούστου 2015

Δημοσκόπηση Λαφαζάνη: Τεράστια απογοήτευση με Τσίπρα και 13,4% διαφορά... με αύξηση δραχμολάγνων όπως βολεύει τον Παναή (κάρτες)

Δημοσκόπηση – κόλαφο για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η έρευνα που διενήργησε το φιλο-Λαφαζανικό (ελληνικό) think tank “Bridging Europe”.

Εκεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να καταρρέουν δημοσκοπικά, όχι στην πρόθεση ψήφου, αλλά σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας που έχουν να κάνουν, κυρίως με τον τρόπο που κατέληξε η διαδικασία διαπραγμάτευσης – παράδοσης του Τσίπρα στις ορέξεις των δανειστών.
Παράλληλα η δημοσκόπηση καταγράφει και νέα αύξηση του Ευρωσκεπτικισμού στην χώρα μας – για αυτό και το Iskra που την προβάλει μέσα από το site του “πανηγυρίζει”.

Πάντως στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι της ΝΔ, ο μεταβατικός αρχηγός της οποίας όμως (ο Βαγγέλης Μειμαράκης) καταγράφει πολύ υψηλές θετικές γνώμες στο σύνολο των ψηφοφόρων.

Η δημοσκόπηση
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 22 με 24 Ιουλίου με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε σταθμισμένο δείγμα 1.010 ατόμων Πανελλαδικά

Στην ερώτηση :“Είστε ικανοποιημένοι από την γενική εικόνα της κυβέρνησης ως τώρα;”, Όχι απαντάει το 77%, ναί απαντάει 15% και 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση : “Νιώθετε ότι η ελληνική κυβέρνηση συνθηκολόγησε στις απαιτήσεις των πιστωτών;”. Ναί απαντάει το 76%, όχι απαντάει το 9% , ενώ 15% επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά στην ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύουν οι συμμετέχοντες “ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το προεκλογικό του πρόγραμμα”, οι απαντήσεις είχαν ως εξής: ένα ποσοστό της τάξης του 83%θεωρεί πως το εγκατέλειψε, ένα 9% πως δεν το εγκατέλειψε, ενώ ένα 8% επέλεξε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.



Στην ερώτηση : “Κάτω από τις παρούσες συνθήκες, προτιμάτε να μείνει ή να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη”, το 36% απαντάει να φύγει, ένα 41% να μείνει, ενώ ένα 23%επιλέγει το δεν ξέρω/δεν απαντώ.





Η δημοφιλία Τσίπρα παρόλα αυτά παραμένει υψηλή (52%), θετική όμως είναι η (πρώτη) εικόνα και για τον Βαγγέλη Μειμαράκη (43%)





Τέλος, στην ερώτηση : “Εάν γίνονταν εθνικές εκλογές σήμερα, ποιό κόμμα θα ψηφίζατε;”:

Το 32% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ, το 18,6% ΝΔ, το 6,4% “Ποτάμι”, το 5,9% Χ.Α., το 5,2% ΚΚΕ, το4,1%ΑΝΕΛ, 3,0% ΠΑΣΟΚ, 4,2% άλλο κόμμα και 19,4% των ψηφοφόρων εμφανίζεται αναποφάσιστο.