25 Αυγούστου 2015

ΧΡΟΝΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ παλαιοΠΑΣΟΚίλας1 Κουρουμπλής: Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να σεβαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των εκλογών, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καλέσει σε συστράτευση όλες τις δημιουργικές δυνάμεις που ανήκουν στην Αριστερά.

Σε ερώτηση σχετική με την αποχώρηση μελών από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «έχει τόσο κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ… Είναι η μεγάλη στιγμή να συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική αριστερή σοσιαλιστική παράταξη. Όλες αυτές οι κινήσεις είναι θνησιγενείς. Σήμερα, το πρόσωπο που μπορεί να συστρατεύσει όλες αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μόνο τα στελέχη του αλλά «ένας ολόκληρος κόσμος, ο οποίος σήμερα είναι πολιτικά άστεγος. Προσωπικά, ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι και έχω μια πρωτοβουλία, γιατί ξέρω τη νοοτροπία τους. Αυτός ο κόσμος θα συστρατευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποχώρηση, η οποία πράγματι είναι τραυματική».

Σχετικά με την περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τόνισε πως σε αυτή την περίπτωση θα σημαίνει πως ο ελληνικός λαός θα θέλει ένα συμμαχικό σχήμα