06 Αυγούστου 2015

500 εκ. ευρώ αραχνιάζουν λόγω ασχετίλας της Τασίας στο μεταναστευτικό

Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ σε ήδη εγκεκριμένα κοινοτικά κονδύλια παραμένουν αναξιοποίητα στα ευρωπαϊκά ταμεία λόγω της πλήρους αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί το μεταναστευτικό, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, η ανεπάρκεια που επιδεικνύει η ελληνική πλευρά στη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών έχει οδηγήσει το Μέγαρο Μαξίμου ουσιαστικά στο να παρακάμψει την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η ολιγωρία από την πλευρά της Αθήνας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν πρόσφατα ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα την ανάγκη κατεπείγουσας συγκρότησης μιας Αρχής που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στήριξης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το πρόβλημα είναι ότι ενώ η δημιουργία αυτής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ασύλου, Υποδοχής και Ένταξης έχει προβλεφθεί νομοθετικά, ακόμα δεν έχει καν συγκροτηθεί.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/288494/500-ek-euro-arahniazoun-logo-tis-adunamias-tis-athinas-sto-metanasteutiko/#ixzz3i1EmdL1p