19 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ; Μα που κρύβονται οι «αγανακτισμένοι πολίτες»;

Δεν επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή δεν πρόλαβαν να συνέλθουν ακόμη από την «έκπληξη»;

Βλέπουν τους νέους ηγέτες που προσπαθούν να αναδυθούν μέσα από τα χρονοντούλαπα παλαιομαρξιστικών σπηλαίων και θέλουν να καπελώσουν την αγανάκτηση της κοινωνίας, χωρίς να πείθονται;

Οι νέοι επίδοξοι ηγέτες της αγανακτισμένης λαϊκής βάσης, δεν έχουν τις ρητορικές ικανότητες των …μπαρουφάκηδων του 2012 ούτε την «αγνή επαναστατική ορμή» των δήθεν διανοούμενων βουλευτών και των καλλιτεχνών με τα πλαστικά κόκκινα γάντια στο χέρι.

Είναι απολειφάδια ενός ευρωσκεπτικισμού τον οποίο στηρίζουν -πολιτικά και οικονομικά- μόνον οι φασιστικές λαϊκοδεξιές πολιτικές ελίτ της Ευρώπης με λεφτά από το City του Λονδίνου και τη Wall Street.

Μέσα σε λίγες ημέρες, το κόμμα που μεγάλωσε από το 4% στο 36% με το γάλα της οργής, ξαφνικά ενηλικιώθηκε με τη βία του ρεαλισμού.  Άρχισε να υπογράφει Μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις που τιμωρούν πρώτα απ’ όλους εκείνους που το πίστεψαν και το ψήφισαν.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες του 2012, ξαφνικά μετατράπηκαν σε σιωπηρή άμορφη λαϊκή μάζα στις φθηνές ξαπλώστρες των παραλιών στις οποίες κατέφυγαν αφού πλήρωσαν τα «διόδια της εκμετάλλευσης» που φυσικά ουδόλως μειώθηκαν. Το κίνημα «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» μετατράπηκε σε δόγμα που πιστεύει ότι «είναι πατριωτικό καθήκον η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ» και «ας στηρίξουμε το τραπεζικό σύστημα με τις καταθέσεις μας».

Υπάρχει μια μικρή ομάδα πολιτικών, της δήθεν αριστεράς, που φιλοδοξεί τώρα να ηγηθεί μιας νέας ομάδας αγανακτισμένων για το Φθινόπωρο του 2015.

Δεν είναι αριστεροί όπως διακηρύσσουν.

Είναι φτηνοί υπηρέτες των μεγαλοσυμφερόντων που θέλουν επιστροφή στη δραχμή γιατί μόνον έτσι –αυτά τα μεγαλοσυμφέροντα- δεν θα πληρώσουν ποτέ τις οφειλές τους και θα αξιοποιήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Οι αγανακτισμένοι του Φθινοπώρου 2015 θα είναι λίγοι και παραπλανημένοι.

Η αγανάκτησή τους είναι αυθεντική όπως και των υπολοίπων Ελλήνων άλλωστε.
Η πρότασή τους όμως είναι κατασκευασμένη με δόλο, στα πιο σκοτεινά μπουντρούμια της διαπλοκής που δήθεν θέλουν να πολεμήσουν…
Όλοι οι υπόλοιποι, απλά έχουν σηκώσει τα μανίκια και προσπαθούν να σώσουν ότι κι αν σώζεται, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη τις ψευδαισθήσεις και τις φαντασιώσεις μιας ολόκληρης εποχής…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
http://www.paraskhnio.gr/ma-poy-kryvontai-oi-aganaktismenoi-p/