13 Αυγούστου 2015

ΚΟ ΝΔ: Κλίμα υπερ του ΝΑΙ-Προβληματισμός πως θα παραμυθιάσουν τους αγρότες

Να θυμίσω ότι πριν μερικές μέρες ο Μεϊμαράκης είδε τους αγρότες... υποθέτω πως τους είπε πως η ΝΔ σαν "φύλακας της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας" (=πανηγυρίζουμε και ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει πιο σκληρά μέτρα να ψηφίσουμε) θα ψηφίσει τα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ για τα οποία διαφωνούν και δεν τους δούλεψε με "έχετε δίκιο κι αν γίνουμε εξουσία θα τα καταργήσουμε"... ή τους δούλεψε τάζοντάς τους και σήμερα θα ψηφίσει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ; Γιατί έτσι δεν χτίζεται η αξιοπιστία Βαγγέλα...

Tο προβληματισμό τους, κυρίως για τα θέματα των αγροτών, εκφράζουν σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια, στη συνεδρίαση της ΚΟ που είναι σε εξέλιξη, αλλά... θα ψηφίσουν "ναι".

Ανοικτά υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία τάχθηκαν τρεις βουλευτές, ο Μάριος Σαλμάς, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμευόμενοι πάντως ότι θα συνταχθούν με την πλειοψηφία.

Υπέρ της αποχής τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα της συμφωνίας.

Επίσης τρεις βουλευτές, ο Αλέξανδρος Κοντός, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Στέφανος Γκίκας, πρότειναν και τη λύση της ψήφου κατά συνείδησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και άλλοι βουλευτές τόνισαν ότι σήμερα η ΝΔ ψηφίζει για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, με τη σημείωση ότι το αγροτικό δεν είναι μέσα στα προς ψήφιση μέτρα.