13 Αυγούστου 2015

Το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου φέρνει μειώσεις σε μισθούς ΔΥ και στρατιωτικών – Ποιες παροχές κόβονται

[Μέχρι και κάρτες απεριορίστων διαδρομών πληρώνουμε σε κάποιους!!]

Βαρύ θα είναι το πλήγμα για δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και στρατιωτικούς με τη νέα συμφωνία καθώς θα δουν περικοπές σε μισθούς σε παροχές.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου:

  • Καταργείται η ημερήσια αποζημίωση που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για έκτος έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή. Για να καταβληθεί η ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ σε περίπτωση έκτος έδρας μετακίνησης πολιτικού υπαλλήλου ή στρατιωτικού και αυθημερόν επιστροφή, θα πρέπει η απόσταση του προορισμού από την έδρα υπηρεσίας να είναι μεγαλύτερη από 160 χλμ σε περίπτωση χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου ή υπηρεσιακού αυτοκινήτου ή μεγαλύτερη από 120 χλμ σε περίπτωση μετακίνησης με συγκοινωνιακό μέσο ή μεγαλύτερη από 20 ναυτικά μίλια για μετακίνηση από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα ή από νησί σε νησί.
  • Πιο αυστηρές θα είναι οι προϋποθέσεις στα έξοδα διανυκτέρευσης. Αυξάνονται από τα 80 και τα 120 χιλιόμετρα στα 120 και τα 160 χλμ τα ελάχιστα όρια για την καταβολή εξόδων.
  • Ερχονται περικοπές μη μισθολογικών παροχών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις παροχές που περικόπτονται περιλαμβάνονται τα έξοδα για κινητά για τα οποία προβλέπεται η καθιέρωση ανώτατου ορίου ανάλογα με την ιδιότητα του κάθε υπαλλήλου. 
  • Πλέον οι παροχές για την διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των συνθηκών εργασίας θα χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε χρήμα. 
  • Μάλιστα οι παροχές σε: ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων, μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες διαδρομών καταργούνται. Θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!