22 Αυγούστου 2015

Κω/λου για Πάκη: Δεν τον τιμούν οι διαρροές-Πάκης με διαρροή: Δεν ασχολούμαι με την κυρία

Σε κοινούς τόνους με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κινήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις δηλώσεις της μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. Παρότι δεν υπήρξε δημόσια νύξη περί προσχώρησης φάνηκε να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση στις δηλώσεις τους.

Αμφότεροι εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, όπως είπαν, και τον σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές. Η συνάντηση ξεκίνησε τελικά με μία ώρα καθυστέρηση, περίπου στις 11:30 και μεταδόθηκαν live από το κανάλι της Βουλής οι δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε δύο δόσεις: Μια πριν από την συνάντησή τους και μια αμέσως μετά.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε σφόδρα εκ νέου κατά του Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο της Βουλής αλλά και κατα του Προέδρου της Δημκρατίας για την τήρηση των διαδικασιών.

Με εξίσου σκληρό τόνο απάντησαν κυβερνητικές πηγές στις δηλητηριώδεις αιχμές Κωνσταντοπούλου: «Θεματοφύλακας του συντάγματος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μηδενισμό της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης, άποψη που δεν τόλμησε να αναφέρει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση» τόνιζαν.

Από την πλευρά της η Ηρώδου του Αττικού ήταν απολύτως απαξιωτική: Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφεραν: «Από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου...».