18 Αυγούστου 2015

Μπανγκόκ: Ο ύποπτος αφήνει την τσάντα με την βόμβα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα νέο βίντεο δόθηκε στην δημοσιότητα και απεικονίζει τον ύποπτο για την βομβιστική επίθεση που σκόρπισε τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ, μερικά δευτερόλεπτα πριν την σφοδρή έκρηξη που είχε ως τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 21 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα ένα πρώτο βίντεο, στο οπίο ο ύποπτος άνδρας εμφανίζεται στο σημείο της επίθεσης λίγο πριν πυροδοτηθούν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που σκόρπισαν τρόμο και θάνατο, αφήνοντας πίσω τους 21 νεκρούς και περισσότερους από 120 τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι τουρίστες.

Ο άνδρας εμφανίζεται στο video να κρατά ένα πακέτο κοντά στο ναό Εραουάν και να αφήνει μια τσάντα στο σημείο της έκρηξης.

Αποχώρησε από το σημείο 15 λεπτά πριν εκραγούν οι βομβιστικοί μηχανισμοί. Φορά κίτρινη μπλούζα και γυαλιά.

Σύμφωνα με τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό και αρχηγό της στρατιωτικής χούντας Πραγιούτ Τσαν-Ότσα, ο ύποπτος φαίνεται στις εικόνες από κλειστό κύκλωμα και "προέρχεται από το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και είναι μέλος μιας οργάνωσης που αντιτίθεται στην χούντα".



Και νέο βίντεο!

Σε ένα νέο βίντεο, ο ύποπτος για τη βομβιστική επίθεση φαίνεται να κάθεται σε ένα παγκάκι, φορώντας την κίτρινη μπλούζα κι έχοντας στους ώμους του μία τσάντα.

Με διακριτικές κινήσεις ο άνδρας αφήνει την τσάντα στο παγκάκι και αποχωρεί από το σημείο, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η τσάντα να περιείχε την βόμβα που εξερράγη μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Δείτε το βίντεο: