17 Αυγούστου 2015

Βίντεο: Δείτε τον ευρηματικό τρόπο που διαμαρτύρονται οι γαλακτοπαραγωγοί της Αγγλίας

Θυμίζοντας τον «διαγωνισμό» με τους παγωμένους κουβάδες νερού, οι γαλακτοπαραγωγοί της Αγγλίας χύνουν επάνω τους του γάλα για να διαμαρτυθούν για την πολύ χαμηλή τιμή του

Το να χύνεις την καρδάρα με το γάλα δεν είναι σοφό. Εκτός αν είσαι απελπισμένος, οπότε μπορείς να  χύνεις το γάλα με τον... γερανό!

Κάπως έτσι σκέφτηκαν αρκετοί Άγγλοι κτηνοτρόφοι οι οποίοι θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν το καταναλωτικό κοινό για τα προβλήματά τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία καμπάνια... χυσίματος του γάλακτος.

Στο βίντεο παρακολουθούμε μερικούς από αυτούς τους τρόπους, όπως ο καράκτης από γάλα μέσα από έναν φορτωτή ή το μπάνιο ενός μπαμπά από το μικρό του, και πάλι με γάλα.

Πέρα από την -ενδεχόμενη- πλάκα που έχει όλη αυτή η κίνηση, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το γάλα εξελίσσεται σιγά-σιγά ως το νούμερο ένα πρόβλημα της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής. Η τιμή που αγοράζεται από τους αγρότες είναι κάτω από το κόστος, ενώ αντίστοιχα οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι υπερβολικά υψηλές.

Σε κάθε περίπτωση, η «λευκή διπλωματία» θα είναι στα πάνω της το επόμενο διάστημα, καθώς το γάλα είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και απολύτως απαραίτητο προϊόν για να παίζουν μαζί του οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.