22 Αυγούστου 2015

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι διώχνουν τους Λαφαζανικούς από τα γραφεία…

«Αδιανόητη» χαρακτηρίζουν τη συγκατοίκηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας στα γραφεία της οδού Εγνατίας εν ενεργεία βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου.
Η διάσπαση που ανακοινώθηκε σήμερα με επιστολή 25 βουλευτών στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και η συγκρότηση από βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας φέρει μια σειρά διαδικαστικών ζητημάτων.

Σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη υπήρχε αναβρασμός. Κυρίως στον τέταρτο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία των παλαιών βουλευτών, Γαϊτάνη, Χαραλαμπίδου, Αμμανατίδου, Κουράκη και Αμανατίδη. Οι τρεις πρώτες αποφάσισαν την συμπόρευσή τους με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κάτι που σημαίνει πως δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στα γραφεία που τόσο καιρό τους παραχωρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια πρώτη σκέψη είναι οι χώροι των γραφείων των τριών Λαφαζανικών βουλευτίνων να παραχωρηθούν σε τρεις νέους βουλευτές που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο. Στον τρίτο είναι τα γραφεία των κομματικών παραγόντων και των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

«Θα πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό» σχολιάζει ΣΥΡΙΖΑίος παράγοντας στην Karfitsa.

Όπως αναφέρουν κομματικά στελέχη οι βουλευτές δεν έχουν γραφεία. Τους τα παραχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και από τη στιγμή που οι τρεις βουλευτίνες δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά «Λαϊκή Ενότητα» θα πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αποχωρήσουν. «Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε βουλευτικά γραφεία. Έχουμε υπογράψει ένα πρωτόκολλο δεοντολογίας που λέει ότι τα γραφεία είναι του ΣΥΡΙΖΑ, αρά αυτός αποφασίζει ποιος θα τα χρησιμοποιεί. Εφόσον οι σύντροφοι διάλεξαν να δημιουργήσουν άλλο φορέα και να ανεξαρτητοποιηθούν από το ΣΥΡΙΖΑ υποθέτω θα έχουν λάβει και πρόνοια για τη στέγασή τους» αναφέρει για το θέμα ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Με πολιτισμένο τρόπο εκτιμώ πως θα λυθεί το ζήτημα» αρκείται να σχολιάσει ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Από την πλευρά της η βουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας» Δέσποινα Χαραλαμπίδου εξηγεί πως: «Οι αριστεροί άνθρωποι δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Οι εξελίξεις ήταν πολύ γρήγορες και είμαστε απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο. Στις αρχές της εβδομάδας θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της στέγασης με πολιτισμένο τρόπο».

Προβληματισμός υπάρχει πάντως και για το μέλλον της Νομαρχιακής Επιτροπής της Θεσσαλονίκης αφού σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα. Ερωτηματικά υπάρχουν και για τη στάση που θα επιλέξουν να κρατήσουν στελέχη σημαίνοντα και κορυφαία όπως ο Νίκος Σαμανίδης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και πρώην γραμματέας της Α’ Θεσσαλονίκης ο οποίος αν και θεωρείται «προεδρικός» το τελευταίο διάστημα επέκρινε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για τις επιλογές του.

«Μια διάσπαση είναι πάντα επώδυνη ειδικότερα όταν αφορά τη διάσπαση της Αριστεράς γιατί συνδέεται άμεσα με την εξυπηρέτηση του λαού και της χώρας. Έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες και ενωτικές προσκλήσεις παρά τις απανωτές διαφοροποιήσεις των συντρόφων μας στη Βουλή επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Δυστυχώς δεν κυριάρχησε η λογική της ενότητας. Η κοινή μας πορεία διευκολυνόταν και από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πολλές εναλλακτικές διέξοδοι. Όμως οι σύντροφοί μας επέλεξαν να αμφισβητήσουν και τη δεδηλωμένη και τη δυνατότητα να στήσει αυτή η κυβέρνηση την Ελλάδα στα πόδια της. Η επιλογή της δραχμής ξέρουμε ότι είναι επώδυνη για το λαό και είναι άλμα στο κενό» σχολιάζει για την ανακοίνωση της ίδρυσης της Λαϊκής Ενότητας ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.


του Βαγγέλη Στολάκη
http://www.karfitsa.gr/2015/08/22/eosi-sti-laiki-enotita-apo-ta-grafei/