25 Αυγούστου 2015

Η προκλητική καθεστωτική αλαζονεία του Τσίπρα

Το σύνδρομο της καθεστωτικής αλαζονείας χτύπησε για καλά τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικά μετά την μετάλλαξή του σε υπερασπιστή των μνημονίων απόκτησε κακές συνήθειες οι οποίες δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.
Από το δόγμα σεμνά και ταπεινά πέρασε σε πρακτικές που παραπέμπουν σε νεόπλουτους και ολιγάρχες και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και ύφος στο οποίο μας είχαν συνηθίσει οι ηγέτες της Αριστεράς. Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η εξοικείωση του Αλέξη Τσίπρα με τα πολυτελή αυτοκίνητα, τους σοφέρ και την πολυάριθμη προσωπική του ασφάλεια.

Από το φτηνό Skoda στο οποίο κάθονταν πάντα στη θέση του συνοδηγού και έκλεινε πάντα μόνος του την πόρτα πέρασε στη μεγαλοπρέπεια των μαύρων Audi.

Οι εικόνες που δημοσιεύουμε είναι χαρακτηριστικές. Ο Αλέξης Τσίπρας που κάθεται στην πίσω θέση του πανάκριβου Audi δεν μπαίνει στον κόπο βγαίνοντας από το αυτοκίνητο να κλείσει την πόρτα. Άλλωστε γι΄ αυτό είναι οι… αστυνομικοί και το υπόλοιπο… κατώτερο προσωπικό.

Βέβαια η μετάλλαξη του Αλέξη έχει συντελεστεί σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό το κατάλαβαν καλά οι πρώην σύντροφοί του οι οποίοι τώρα εγκαταλείπουν το καράβι όχι γιατί βουλιάζει αλλά γιατί δεν αντέχουν τον καθεστωτισμό και δεν μπορούν να λένε παραμύθια σε ένα κόσμο που είχε εναποθέσει πάνω τους τις τελευταίες ελπίδες.