06 Αυγούστου 2015

Ολα καλά για την Τασία στο Πεδίον του Άρεως: "Έτσι μένουν και στη Γερμανία"-31.000 λάθρο μπούκαραν στη χώρα τον Ιούνιο

«Αυτή τη στιγμή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αλληλέγγυοι καλύπτουν τα κενά του κράτους. Χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν χειρότερα» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου παραδεχόμενη ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους μετανάστες στο Πεδίον του Άρεως.

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega, η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε επιπλέον ότι η πρακτική «διαμονής» μεταναστών σε σκηνές μέσα σε πάρκα δεν είναι πρωτότυπη γιατί έτσι, όπως σημείωσε, έτσι γίνεται και στη Γερμανία. «To θεωρείτε πρωτότυπο να μένουν στις σκηνές στο Πεδίον του Άρεως; Στη Γερμανία έτσι μένουν οι μετανάστες» είπε συγκεκριμένα η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Στην ερώτηση γιατί άργησε η λύση από την κυβέρνηση για το θέμα η αρμόδια υπουργός παραδέχθηκε ότι «υπήρξε καθυστέρηση κινητοποίησης για να μην δώσουμε την εντύπωση ότι ο χώρος αυτός είναι μόνιμη λύση». Παράλληλα εξήγησε ότι ποτέ η καταστολή και η απομάκρυνση των μεταναστών με τη βια από την αστυνομία δεν ήταν επιλογή για την κυβέρνηση.

Μεταναστευτική κρίση: 31.318 παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα μόνο τον Ιούνιο!

Στη διάσωση 706 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή σε 33 περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι διασώσεις έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, Σάμου, Αγαθονησίου, Φαρμακονησίου και Κω.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του σώματος τον Ιούνιο του 2015 σημειώθηκαν 517 περιστατικά έρευνας και διάσωσης ενώ περισυνελέγησαν και συνελήφθησαν 31.318 παράτυποι μετανάστες. Επίσης, συνελήφθησαν 26 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 129 σκάφη.

Πληροφορίες από ανώτατους αξιωματικούς του λιμενικού κάνουν λόγο για 3,5 εκατ. πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί σε καταυλισμούς στην Τουρκία λόγω της κρίσης στη Συρία.